Postcodes gemeente rijswijk

Postcodenummers van gemeente Rijswijk: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Gemeente Rijswijk is een Nederlandse gemeente gelegen in de provincie Zuid-Holland. Het is een van de kleinere gemeenten van Nederland met een oppervlakte van 14,49 km² en een inwoneraantal van ongeveer 55.000. De gemeente Rijswijk bestaat uit drie wijken: Rijswijk-Centrum, Steenvoorde en Te Werve. In deze blogpost gaan we dieper in op de postcodenummers van gemeente Rijswijk en bieden we algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Gemeente Rijswijk is ontstaan in 2002 door de fusie van de voormalige gemeenten Rijswijk en ’t Haantje. De gemeente is gelegen in de buurt van Den Haag en Delft en is goed bereikbaar via de snelweg A4 en de A13. De gemeente Rijswijk heeft de postcodes 2280 tot en met 2289.

Wijken

De gemeente Rijswijk bestaat uit drie wijken: Rijswijk-Centrum, Steenvoorde en Te Werve. Rijswijk-Centrum is het centrum van de gemeente en heeft veel winkels en horecagelegenheden. Steenvoorde en Te Werve zijn beide rustige wijken met voornamelijk woonhuizen.

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Rijswijk ligt tussen Den Haag en Delft en heeft een oppervlakte van 14,49 km². De gemeente heeft een gemiddelde hoogte van 3 meter boven zeeniveau. Rijswijk ligt op de breedtegraad 52.0376° N en de lengtegraad 4.3250° E.

Demografische gegevens

Gemeente Rijswijk heeft een inwoneraantal van ongeveer 55.000. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 41 jaar. De gemeente heeft een relatief hoog aantal ouderen en een laag aantal jongeren. Ongeveer 60% van de inwoners is getrouwd en ongeveer 40% is alleenstaand.

Treinstations

Gemeente Rijswijk heeft twee treinstations: Station Rijswijk en Station Rijswijk Zuid. Station Rijswijk is het belangrijkste station van de gemeente en ligt aan de spoorlijnen Den Haag – Rotterdam en Amsterdam – Rotterdam. Station Rijswijk Zuid ligt aan de spoorlijn Den Haag – Rotterdam.

Gemeentes rondom

Gemeente Rijswijk grenst aan de gemeentes Den Haag, Delft, Westland en Leidschendam-Voorburg.

Netnummers

Het netnummer van gemeente Rijswijk is 070.

Bekende plaatsen

Gemeente Rijswijk heeft een aantal bekende plaatsen, waaronder winkelcentrum In de Bogaard, het Rijswijkse Bos, het Wilhelminapark en de Rijswijkse Schouwburg.

FAQs

1. Wat is het inwoneraantal van gemeente Rijswijk?
Antwoord: Het inwoneraantal van gemeente Rijswijk is ongeveer 55.000.

2. Hoeveel treinstations heeft gemeente Rijswijk?
Antwoord: Gemeente Rijswijk heeft twee treinstations: Station Rijswijk en Station Rijswijk Zuid.

3. Aan welke gemeentes grenst gemeente Rijswijk?
Antwoord: Gemeente Rijswijk grenst aan de gemeentes Den Haag, Delft, Westland en Leidschendam-Voorburg.

4. Wat is het netnummer van gemeente Rijswijk?
Antwoord: Het netnummer van gemeente Rijswijk is 070.

5. Wat zijn bekende plaatsen in gemeente Rijswijk?
Antwoord: Bekende plaatsen in gemeente Rijswijk zijn winkelcentrum In de Bogaard, het Rijswijkse Bos, het Wilhelminapark en de Rijswijkse Schouwburg.

Conclusie

Gemeente Rijswijk is een kleine gemeente gelegen in de provincie Zuid-Holland. De gemeente bestaat uit drie wijken: Rijswijk-Centrum, Steenvoorde en Te Werve. Gemeente Rijswijk heeft twee treinstations, grenst aan de gemeentes Den Haag, Delft, Westland en Leidschendam-Voorburg en heeft het netnummer 070. Bekende plaatsen in gemeente Rijswijk zijn winkelcentrum In de Bogaard, het Rijswijkse Bos, het Wilhelminapark en de Rijswijkse Schouwburg.