Postcodes gemeente landsmeer

Postcodenummers van gemeente Landsmeer: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Gemeente Landsmeer is een kleine gemeente in de provincie Noord-Holland in Nederland. De gemeente is gelegen aan de noordelijke rand van Amsterdam en heeft een oppervlakte van 26,18 vierkante kilometer. Het is een prachtige plek om te wonen en te werken, en er zijn tal van leuke dingen te doen in de omgeving. In dit artikel gaan we dieper in op de postcodenummers van de gemeente Landsmeer en geven we algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie
Gemeente Landsmeer heeft in totaal 10.290 inwoners per 2020. De gemeente bestaat uit één dorp, genaamd Landsmeer. Er zijn verschillende voorzieningen aanwezig, zoals een supermarkt, een bakker, een slager, en diverse horecagelegenheden. De gemeente staat bekend om haar mooie natuurgebieden, zoals het Ilperveld en het Twiske.

Wijken
Gemeente Landsmeer is verdeeld in 4 wijken, namelijk:
1. Wijk 00 Landsmeer
2. Wijk 01 Den Ilp
3. Wijk 02 Purmerland
4. Wijk 03 Kadoelen

Elke wijk heeft haar eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

Geografische (GPS) informatie
De gemeente Landsmeer is gelegen op 52.4392° N, 4.9143° E. Het is omringd door verschillende wateren, zoals het IJ, het Noordhollandsch Kanaal en het Buiten-IJ. Dit maakt het een prachtige plek om te wonen en te werken.

Demografische gegevens
De gemeente Landsmeer heeft een relatief jonge bevolking, de gemiddelde leeftijd is 40 jaar. Het percentage 65-plussers is 17%. Er zijn meer vrouwen dan mannen in de gemeente Landsmeer. Het gemiddeld inkomen per huishouden is € 42.600 per jaar.

Treinstations
Er zijn geen treinstations in de gemeente Landsmeer. Het dichtstbijzijnde treinstation is Amsterdam Centraal, dat op slechts 10 minuten rijden met de auto of bus ligt. Vanaf dit station zijn er verbindingen naar alle delen van Nederland.

Gemeentes rondom
De gemeente Landsmeer grenst aan verschillende gemeenten, waaronder Amsterdam, Waterland, Zaanstad en Oostzaan. Amsterdam is de grootste gemeente in de omgeving en biedt tal van voorzieningen en bezienswaardigheden.

Netnummers
Het netnummer van Landsmeer is 020. Dit netnummer wordt gedeeld met Amsterdam en omgeving.

Bekende plaatsen
Landsmeer heeft verschillende bezienswaardigheden en attracties. Enkele bekende plaatsen zijn het Ilperveld, het Twiske, en de oude dorpskern van Landsmeer met haar karakteristieke huizen en smalle straatjes. Daarnaast zijn er diverse horecagelegenheden en restaurants waar men kan genieten van een hapje en drankje.

FAQs
1. Wat zijn de postcodenummers van Landsmeer?
Antwoord: De postcodenummers van Landsmeer zijn: 1120, 1121, 1127.

2. Hoeveel inwoners heeft Landsmeer?
Antwoord: Landsmeer heeft in totaal 10.290 inwoners per 2020.

3. Welke wijken heeft Landsmeer?
Antwoord: Landsmeer is verdeeld in 4 wijken, namelijk: Wijk 00 Landsmeer, Wijk 01 Den Ilp, Wijk 02 Purmerland, Wijk 03 Kadoelen.

4. Is er een treinstation in Landsmeer?
Antwoord: Nee, er zijn geen treinstations in Landsmeer. Het dichtstbijzijnde treinstation is Amsterdam Centraal.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in Landsmeer?
Antwoord: Enkele bekende plaatsen in Landsmeer zijn het Ilperveld, het Twiske, en de oude dorpskern van Landsmeer met haar karakteristieke huizen en smalle straatjes.

Conclusie
Gemeente Landsmeer is een prachtige gemeente in de provincie Noord-Holland. Het is een rustige en groene gemeente, omgeven door water en mooie natuurgebieden. Landsmeer heeft een jonge bevolking en biedt diverse voorzieningen en bezienswaardigheden. Met deze informatie hopen wij u een goed beeld te hebben gegeven van de postcodenummers van gemeente Landsmeer.