Postcodes gemeente lelystad

Postcodenummers van gemeente Lelystad: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodes van gemeente Lelystad, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze uitgebreide handleiding zullen we alle informatie behandelen die je nodig hebt om de postcodes van gemeente Lelystad te begrijpen, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Lelystad

Lelystad is een stad en gemeente in de provincie Flevoland. De stad is vernoemd naar Cornelis Lely, de bedenker van de Zuiderzeewerken. Lelystad is ontstaan als onderdeel van de drooglegging van de Flevopolder en is een van de jongste steden van Nederland. De stad heeft ongeveer 80.000 inwoners en is de grootste stad van Flevoland.

Wijken in Lelystad

Lelystad heeft in totaal 12 wijken, namelijk Atolwijk, Boswijk, Centrum, Jol, Karveel, Landerijen, Larsen, Schoener, Schouw, Stadshart, Waterwijk en Zuiderzeewijk. Elke wijk heeft zijn eigen postcodegebied, dus het is belangrijk om de juiste postcode te vinden als je op zoek bent naar een specifieke locatie.

Geografische (GPS) informatie over Lelystad

Lelystad heeft een oppervlakte van ongeveer 765 vierkante kilometer en is gelegen aan het Markermeer en IJsselmeer. De stad is goed bereikbaar via de snelwegen A6 en A28 en heeft een eigen luchthaven, Lelystad Airport. Als je op zoek bent naar GPS-coördinaten van Lelystad, dan zijn de coördinaten 52.5186° N, 5.4714° E.

Demografische gegevens van Lelystad

Lelystad heeft een diverse bevolking, met ongeveer 33% van de inwoners van niet-westerse afkomst. De stad heeft ook een relatief jonge bevolking, met een gemiddelde leeftijd van 38 jaar. Het aantal huishoudens in Lelystad is ongeveer 33.000, waarvan ongeveer 60% een koopwoning heeft en 40% een huurwoning.

Treinstations in Lelystad

Lelystad heeft twee treinstations, namelijk station Lelystad Centrum en station Lelystad Airport. Beide stations zijn onderdeel van het Nederlandse spoorwegennetwerk en bieden verbindingen naar diverse bestemmingen in Nederland.

Gemeentes rondom Lelystad

Lelystad grenst aan diverse andere gemeenten, namelijk Almere, Dronten, Harderwijk, Zeewolde en Urk. Elk van deze gemeenten heeft zijn eigen postcodegebied, dus het is belangrijk om de juiste postcode te vinden als je op zoek bent naar een specifieke locatie.

Netnummers in Lelystad

Het netnummer van Lelystad is 0320. Als je vanuit het buitenland naar Lelystad wilt bellen, moet je eerst het landnummer voor Nederland (31) kiezen en vervolgens het netnummer van Lelystad (320) draaien.

Bekende plaatsen in Lelystad

Lelystad heeft diverse bekende plaatsen en bezienswaardigheden, zoals Batavialand, het Aviodrome, het Natuurpark Lelystad en de Oostvaardersplassen. Elk van deze plaatsen heeft zijn eigen postcodegebied, dus het is belangrijk om de juiste postcode te vinden als je naar een specifieke locatie wilt gaan.

FAQs over de postcodes van gemeente Lelystad

1. Wat is het postcodegebied van Lelystad-Centrum?
Het postcodegebied van Lelystad-Centrum is 8224.

2. Wat is het postcodegebied van Batavialand?
Het postcodegebied van Batavialand is 8242.

3. Hoeveel wijken heeft Lelystad?
Lelystad heeft in totaal 12 wijken.

4. Wat is het netnummer van Lelystad?
Het netnummer van Lelystad is 0320.

5. Wat zijn de GPS-coördinaten van Lelystad?
De GPS-coördinaten van Lelystad zijn 52.5186° N, 5.4714° E.

Conclusie

We hopen dat deze uitgebreide handleiding je heeft geholpen om de postcodes van gemeente Lelystad beter te begrijpen. Het is belangrijk om de juiste postcode te vinden als je op zoek bent naar een specifieke locatie in Lelystad. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.