Postcodes gemeente leidschendam voorburg

Postcodenummers van gemeente leidschendam voorburg: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Leidschendam Voorburg, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we je alles vertellen over de postcodenummers van deze gemeente. We behandelen onder andere algemene informatie, wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Leidschendam Voorburg is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Het heeft een oppervlakte van 35,62 km² en telt ongeveer 75.000 inwoners. De gemeente is ontstaan uit de samenvoeging van de gemeenten Leidschendam en Voorburg in 2002. Het gemeentehuis is gelegen in Leidschendam.

Wijken

De gemeente Leidschendam Voorburg is opgedeeld in verschillende wijken. Deze wijken hebben elk hun eigen postcodenummer. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende wijken en hun postcodenummers:

– Leidschendam Centrum (2261)
– Leidschendam Noord (2264)
– Leidschendam Zuid (2263)
– De Zijde (2266)
– Prinsenhof (2272)
– Park Leeuwenbergh (2271)
– Vlietwijck (2273)
– Essesteijn (2274)
– Damsigt (2265)
– Voorburg West (2271)
– Voorburg Oost (2272)
– Binckhorst (2274)
– Duivenvoorde (2271)

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Leidschendam Voorburg ligt in het westen van Nederland, in de provincie Zuid-Holland. Het grenst aan de gemeenten Wassenaar, Voorschoten, Den Haag, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp en Leidschenveen-Ypenburg. De GPS-coördinaten van Leidschendam Voorburg zijn 52.0855° N, 4.3943° E.

Demografische gegevens

De gemeente Leidschendam Voorburg heeft een bevolkingsdichtheid van ongeveer 2.109 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 42 jaar. Ongeveer 24% van de inwoners is jonger dan 20 jaar en 21% is ouder dan 65 jaar. De gemeente heeft een relatief hoog percentage hoogopgeleiden: ongeveer 54% van de inwoners heeft een HBO- of WO-diploma.

Treinstations

De gemeente Leidschendam Voorburg heeft twee treinstations: station Leidschendam-Voorburg en station Mariahoeve. Beide stations liggen aan de spoorlijn Den Haag – Utrecht. Vanaf station Leidschendam-Voorburg vertrekken ook treinen richting Rotterdam en Amsterdam.

Gemeentes rondom

De gemeente Leidschendam Voorburg grenst aan verschillende andere gemeentes. Hieronder vind je een overzicht van de gemeentes die grenzen aan Leidschendam Voorburg:

– Wassenaar
– Voorschoten
– Den Haag
– Rijswijk
– Pijnacker-Nootdorp
– Leidschenveen-Ypenburg

Netnummers

Het netnummer van Leidschendam Voorburg is 070. Als je vanuit het buitenland naar Leidschendam Voorburg wilt bellen, dan moet je eerst het landnummer van Nederland intoetsen (+31) en vervolgens het netnummer zonder de eerste 0. Het telefoonnummer van de gemeente is 14 070.

Bekende plaatsen

Leidschendam en Voorburg zijn beide bekende plaatsen in Nederland. Leidschendam staat bekend om de historische sluisjes in het oude centrum en het overdekte winkelcentrum Leidsenhage. Voorburg staat bekend om de historische panden langs de Herenstraat en de Koningin Julianalaan.

FAQs:

1. Wat is het postcodenummer van Leidschendam Centrum?
Het postcodenummer van Leidschendam Centrum is 2261.

2. Hoeveel treinstations heeft Leidschendam Voorburg?
Leidschendam Voorburg heeft twee treinstations: station Leidschendam-Voorburg en station Mariahoeve.

3. Welke gemeentes grenzen aan Leidschendam Voorburg?
Leidschendam Voorburg grenst aan Wassenaar, Voorschoten, Den Haag, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp en Leidschenveen-Ypenburg.

4. Wat is het gemiddelde opleidingsniveau in Leidschendam Voorburg?
Ongeveer 54% van de inwoners van Leidschendam Voorburg heeft een HBO- of WO-diploma.

5. Wat is het telefoonnummer van de gemeente Leidschendam Voorburg?
Het telefoonnummer van de gemeente Leidschendam Voorburg is 14 070.