Postcodes gemeente roerdalen

Postcodenummers van gemeente Roerdalen: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Roerdalen, ben je hier op de juiste plek. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt over de postcodenummers van gemeente Roerdalen, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De gemeente Roerdalen is gelegen in de Nederlandse provincie Limburg. De gemeente heeft een oppervlakte van 119,25 km² en telt ongeveer 21.500 inwoners. Roerdalen bestaat uit acht kernen: Posterholt, Vlodrop, Herkenbosch, Melick, St. Odiliënberg, Montfort, Herten en Swalmen.

Wijken

De gemeente Roerdalen is verdeeld in verschillende wijken. Hieronder vind je een overzicht van de wijken en de bijbehorende postcodenummers:

– Posterholt: 6060, 6061
– Vlodrop: 6063
– Herkenbosch: 6070, 6071
– Melick: 6074
– St. Odiliënberg: 6077
– Montfort: 6065
– Herten: 6049
– Swalmen: 6075

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Roerdalen ligt in het midden van Limburg, vlakbij de Duitse grens. De gemeente wordt begrensd door Roermond in het westen, Echt-Susteren in het noorden, Maasgouw in het zuiden en Wassenberg (Duitsland) in het oosten.

Demografische gegevens

In de gemeente Roerdalen wonen ongeveer 21.500 mensen. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 44 jaar. De gemeente heeft een relatief laag percentage jongeren onder de 20 jaar en een relatief hoog percentage ouderen boven de 65 jaar.

Treinstations

In de gemeente Roerdalen zijn geen treinstations te vinden. De dichtstbijzijnde treinstations zijn te vinden in Roermond en Echt. Vanuit deze stations kun je met de trein verder reizen naar verschillende bestemmingen in Nederland en daarbuiten.

Gemeentes rondom

De gemeente Roerdalen wordt begrensd door verschillende gemeentes. Hieronder vind je een overzicht van de gemeentes rondom Roerdalen:

– Roermond
– Echt-Susteren
– Maasgouw
– Wassenberg (Duitsland)

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Roerdalen is 0475. Als je vanuit Nederland naar Roerdalen wilt bellen, moet je dus eerst het netnummer intoetsen.

Bekende plaatsen

In de gemeente Roerdalen zijn verschillende bekende plaatsen te vinden. Hieronder vind je een overzicht van deze plaatsen:

– Kasteel Aerwinkel: een kasteel uit de 19e eeuw
– Nationaal Park De Meinweg: een natuurgebied met veel wandel- en fietsroutes
– St. Odiliënberg: een historisch dorp met een oud klooster en een basiliek
– Vlodrop: een dorp met een kasteel uit de 17e eeuw en een klooster uit de 20e eeuw

FAQs

1. Wat is het grootste dorp in gemeente Roerdalen?
Het grootste dorp in gemeente Roerdalen is Posterholt.

2. Wat is het kleinste dorp in gemeente Roerdalen?
Het kleinste dorp in gemeente Roerdalen is Melick.

3. Welke gemeentes grenzen aan Roerdalen?
Roermond, Echt-Susteren, Maasgouw en Wassenberg (Duitsland) grenzen aan Roerdalen.

4. Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Roerdalen?
Enkele belangrijke bezienswaardigheden in Roerdalen zijn Kasteel Aerwinkel, Nationaal Park De Meinweg, St. Odiliënberg en Vlodrop.

5. Heeft Roerdalen een treinstation?
Nee, Roerdalen heeft geen treinstation. De dichtstbijzijnde treinstations zijn te vinden in Roermond en Echt.

Conclusie

Gemeente Roerdalen is een mooie gemeente in Limburg met veel verschillende kernen. In dit artikel hebben we alle informatie gegeven die je nodig hebt over de postcodenummers van gemeente Roerdalen, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat je nu een beter beeld hebt gekregen van deze mooie gemeente in Limburg.