Postcodes gemeente sittard geleen

Postcodenummers van gemeente Sittard-Geleen: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar informatie over postcodes in de gemeente Sittard-Geleen, dan bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we uitgebreid ingaan op de verschillende aspecten van postcodes in deze gemeente. We zullen onder andere ingaan op algemene informatie over postcodes, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel u helpt om meer te weten te komen over deze prachtige gemeente in Limburg.

Algemene informatie over postcodes in Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen heeft in totaal 36 verschillende postcodes. Deze postcodes zijn verdeeld over 17 verschillende wijken. De postcodes beginnen allemaal met de cijfers 61 en 62. Postcodes die beginnen met 61 zijn gelegen in Sittard, terwijl postcodes die beginnen met 62 gelegen zijn in Geleen.

Wijken in Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen is verdeeld in 17 verschillende wijken. Dit zijn: Baandert, Centrum, Einighausen, Geleen-Zuid, Geleen-Noord, Haesselderveld, Limbrichterveld, Munstergeleen, Oud-Geleen, Overhoven, Sanderbout, Schinnen, Sittard-Centrum, Sittard-Noord, Sittard-Oost, Sittard-West en Windraak. Elke wijk heeft zijn eigen postcodegebied.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Sittard-Geleen ligt in het zuiden van Nederland, in de provincie Limburg. De gemeente heeft een oppervlakte van 80,95 km┬▓ en telt ruim 94.000 inwoners. De gemeente Sittard-Geleen is gelegen aan de rivier de Geleenbeek en wordt omringd door de gemeenten Beek, Echt-Susteren, Stein en Schinnen.

Demografische gegevens

De gemeente Sittard-Geleen heeft een zeer diverse bevolking. De gemeente telt in totaal ruim 94.000 inwoners, waarvan ongeveer de helft man en de helft vrouw is. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Sittard-Geleen is 43 jaar. Ongeveer 20% van de bevolking is van buitenlandse afkomst.

Treinstations

De gemeente Sittard-Geleen heeft twee treinstations: station Sittard en station Geleen Oost. Station Sittard is het belangrijkste station van de gemeente en biedt directe verbindingen naar steden als Maastricht, Roermond, Eindhoven en Utrecht. Station Geleen Oost biedt alleen regionale treinverbindingen.

Gemeentes rondom Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen wordt omringd door de gemeenten Beek, Echt-Susteren, Stein en Schinnen. Elke gemeente heeft zijn eigen postcodegebieden en kenmerken.

Netnummers

Het netnummer van Sittard-Geleen is 046. Dit netnummer geldt voor de hele gemeente. Als u vanuit het buitenland naar Sittard-Geleen wilt bellen, moet u eerst het landnummer van Nederland (31) intoetsen, gevolgd door het netnummer (46) en het abonneenummer van degene die u wilt bellen.

Bekende plaatsen

Sittard-Geleen kent een aantal bekende plaatsen, waaronder de stad Sittard, het historische centrum van Geleen en het Limbrichterbos. Daarnaast zijn er ook diverse evenementen die jaarlijks plaatsvinden in Sittard-Geleen, zoals het jaarlijkse Oktoberfeest en de Sint Rosa feesten.

FAQs

1. Wat zijn de populairste wijken in Sittard-Geleen?
De populairste wijken in Sittard-Geleen zijn Sittard-Centrum, Sittard-West en Geleen-Zuid.

2. Hoeveel treinstations heeft Sittard-Geleen?
Sittard-Geleen heeft twee treinstations: station Sittard en station Geleen Oost.

3. Hoeveel postcodes heeft Sittard-Geleen?
Sittard-Geleen heeft in totaal 36 verschillende postcodes.

4. Welke gemeentes liggen er rondom Sittard-Geleen?
Sittard-Geleen wordt omringd door de gemeenten Beek, Echt-Susteren, Stein en Schinnen.

5. Wat is het netnummer van Sittard-Geleen?
Het netnummer van Sittard-Geleen is 046.

Conclusie

Als u op zoek bent naar informatie over postcodes in de gemeente Sittard-Geleen, dan hebben we u in dit artikel uitgebreid geïnformeerd. We hebben onder andere ingegaan op algemene informatie over postcodes, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel u geholpen heeft om meer te weten te komen over deze prachtige gemeente in Limburg.