Postcodes gemeente gorinchem

Postcodenummers van gemeente Gorinchem: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Gorinchem, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alles wat je nodig hebt om meer te weten te komen over deze gemeente in de provincie Zuid-Holland.

Algemene informatie

Gemeente Gorinchem is gelegen in de provincie Zuid-Holland en heeft een oppervlakte van 21,93 km². De gemeente heeft ongeveer 36.000 inwoners en bestaat uit de stad Gorinchem en de dorpen Dalem, Schelluinen en Hoogblokland. Gorinchem ligt aan de rivier de Merwede en is daarmee een belangrijke plek voor de scheepvaart.

Wijken

Gorinchem is verdeeld in verschillende wijken, namelijk: Binnenstad, Oost, West, Noord, Gildenwijk, Haarwijk, Laag Dalem, Hoog Dalem, Schelluinen en Hoogblokland. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden.

Geografische (GPS) informatie

De geografische coördinaten van Gorinchem zijn 51,8328° N en 4,9755° E. De gemeente ligt in het westen van Nederland, aan de Merwede.

Demografische gegevens

De gemeente Gorinchem heeft ongeveer 36.000 inwoners. Hiervan is ongeveer 50% man en 50% vrouw. Het aantal huishoudens bedraagt ongeveer 16.000. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 42 jaar.

Treinstations

Gorinchem heeft een eigen treinstation, genaamd Station Gorinchem. Vanaf dit station vertrekken treinen richting Utrecht, Geldermalsen en Dordrecht.

Gemeentes rondom

Gorinchem grenst aan verschillende gemeentes, namelijk: Molenlanden, Vijfheerenlanden, Hardinxveld-Giessendam en Altena.

Netnummers

Het netnummer van Gorinchem is 0183.

Bekende plaatsen

In de gemeente Gorinchem zijn verschillende bekende plaatsen te vinden. Zo is er de Grote Markt, het oude stadhuis, de Waag en het Tolhuis. Ook het Slot Loevestein, gelegen op een steenworp afstand van Gorinchem, is een bekende bezienswaardigheid.

FAQs:

1. Wat is het aantal inwoners van Gorinchem?
Gorinchem heeft ongeveer 36.000 inwoners.

2. Welke wijken heeft Gorinchem?
Gorinchem heeft verschillende wijken, namelijk: Binnenstad, Oost, West, Noord, Gildenwijk, Haarwijk, Laag Dalem, Hoog Dalem, Schelluinen en Hoogblokland.

3. Welke bezienswaardigheden zijn er in Gorinchem?
In Gorinchem zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals de Grote Markt, het oude stadhuis, de Waag en het Tolhuis.

4. Welke gemeentes grenzen aan Gorinchem?
Gorinchem grenst aan de gemeentes Molenlanden, Vijfheerenlanden, Hardinxveld-Giessendam en Altena.

5. Wat is het netnummer van Gorinchem?
Het netnummer van Gorinchem is 0183.

Conclusie

Gorinchem is een mooie gemeente in de provincie Zuid-Holland en heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, geschiedenis en natuur. Met deze informatie over de wijken, geografische coördinaten, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen, ben je goed voorbereid om deze gemeente te ontdekken.