Postcodes gemeente bodegraven reeuwijk

Postcodenummers van gemeente Bodegraven Reeuwijk: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar de postcode van de gemeente Bodegraven Reeuwijk, dan bent u op de juiste plek. In dit artikel zullen we u voorzien van alle informatie die u nodig heeft over de postcodenummers van deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De gemeente Bodegraven Reeuwijk is gelegen in de provincie Zuid-Holland. Het heeft een oppervlakte van 88,64 vierkante kilometer en telt ongeveer 34.000 inwoners. De gemeente is op 1 januari 2011 ontstaan uit de fusie van de voormalige gemeenten Bodegraven en Reeuwijk.

Wijken

De gemeente Bodegraven Reeuwijk is verdeeld in vijf wijken: Bodegraven Noord, Bodegraven Zuid, Reeuwijk Brug, Reeuwijk Dorp en Driebruggen Waarder. Elke wijk heeft zijn eigen postcodegebied. Hieronder vindt u een overzicht van de postcodes per wijk:

– Bodegraven Noord: 2411
– Bodegraven Zuid: 2412
– Reeuwijk Brug: 2811
– Reeuwijk Dorp: 2811
– Driebruggen Waarder: 3465

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Bodegraven Reeuwijk ligt in het midden van het Groene Hart en wordt omringd door plaatsen als Woerden, Gouda en Alphen aan den Rijn. De GPS-coördinaten van de gemeente zijn 52.0746° N, 4.7579° E.

Demografische gegevens

De gemeente Bodegraven Reeuwijk heeft een relatief jonge bevolking, met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar. Ongeveer 30% van de bevolking is jonger dan 25 jaar en 16% is ouder dan 65 jaar. De meeste inwoners zijn werkzaam in de dienstensector, gevolgd door de handel en nijverheid.

Treinstations

De gemeente Bodegraven Reeuwijk heeft een treinstation: station Bodegraven. Dit station ligt aan de spoorlijn tussen Leiden en Utrecht en wordt bediend door de Sprinter-treinen van de NS.

Gemeentes rondom

De gemeente Bodegraven Reeuwijk wordt omringd door de gemeenten Woerden, Montfoort, Oudewater, Gouda, Waddinxveen en Alphen aan den Rijn.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Bodegraven Reeuwijk is 0172.

Bekende plaatsen

Enkele bekende plaatsen in de gemeente Bodegraven Reeuwijk zijn Bodegraven, Reeuwijk, Waarder en Driebruggen.

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van de gemeente Bodegraven Reeuwijk?
Antwoord: De gemeente heeft een oppervlakte van 88,64 vierkante kilometer.

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Bodegraven Reeuwijk?
Antwoord: De gemeente telt ongeveer 34.000 inwoners.

3. Hoeveel wijken heeft de gemeente Bodegraven Reeuwijk?
Antwoord: De gemeente is verdeeld in vijf wijken.

4. Heeft de gemeente Bodegraven Reeuwijk een treinstation?
Antwoord: Ja, de gemeente heeft een treinstation: station Bodegraven.

5. Wat zijn enkele bekende plaatsen in de gemeente Bodegraven Reeuwijk?
Antwoord: Enkele bekende plaatsen zijn Bodegraven, Reeuwijk, Waarder en Driebruggen.

Conclusie

De gemeente Bodegraven Reeuwijk is een mooie gemeente gelegen in het midden van het Groene Hart. Het heeft vijf wijken met elk hun eigen postcodegebied, een treinstation, een jonge bevolking en enkele bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel u heeft voorzien van alle informatie die u nodig heeft over de postcodenummers van deze gemeente.