Postcodes gemeente enkhuizen

Postcodenummers van gemeente Enkhuizen: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Enkhuizen, dan ben je op de juiste pagina beland. In dit artikel zullen we je van alle informatie voorzien die je nodig hebt over de postcodenummers van de verschillende wijken in Enkhuizen. Van algemene informatie tot geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Lees verder om alles te weten te komen over de postcodenummers van gemeente Enkhuizen.

Algemene informatie over gemeente Enkhuizen

Gemeente Enkhuizen is gelegen in de provincie Noord-Holland en bestaat uit verschillende wijken. De gemeente heeft een oppervlakte van 122,49 km² en telt ongeveer 18.000 inwoners. Enkhuizen is een historische stad met een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden, zoals het Zuiderzeemuseum en de Drommedaris.

Wijken in Enkhuizen

De gemeente Enkhuizen bestaat uit verschillende wijken, namelijk: Enkhuizen-Centrum, Enkhuizen-West, Enkhuizen-Oost, Enkhuizen-Zuid, Kadijken, Krabbersplaat, Oosterdijk en Westeinde. Elk van deze wijken heeft een eigen postcodegebied. Hieronder zie je een overzicht van de postcodes per wijk:

– Enkhuizen-Centrum: 1601
– Enkhuizen-West: 1606
– Enkhuizen-Oost: 1602
– Enkhuizen-Zuid: 1607
– Kadijken: 1609
– Krabbersplaat: 1608
– Oosterdijk: 1611
– Westeinde: 1605

Geografische (GPS) informatie

Als je de verschillende wijken van Enkhuizen wilt bezoeken, dan is het handig om te weten waar ze zich bevinden. Hieronder vind je per wijk de GPS-coördinaten:

– Enkhuizen-Centrum: 52.7033° N, 5.2890° E
– Enkhuizen-West: 52.7377° N, 5.2170° E
– Enkhuizen-Oost: 52.7018° N, 5.2908° E
– Enkhuizen-Zuid: 52.7004° N, 5.2688° E
– Kadijken: 52.6727° N, 5.2418° E
– Krabbersplaat: 52.7047° N, 5.1484° E
– Oosterdijk: 52.6858° N, 5.1652° E
– Westeinde: 52.7277° N, 5.2224° E

Demografische gegevens

Gemeente Enkhuizen heeft een totaal aantal van ongeveer 18.000 inwoners. De meeste inwoners van Enkhuizen wonen in de wijken Enkhuizen-Centrum en Enkhuizen-Oost. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Enkhuizen is 44 jaar. Het merendeel van de inwoners is van Nederlandse afkomst. Verder is ongeveer 14% van de inwoners van Enkhuizen ouder dan 65 jaar.

Treinstations

Enkhuizen heeft een treinstation dat gelegen is aan de spoorlijn tussen Hoorn en Enkhuizen. Het treinstation van Enkhuizen wordt bediend door de NS en heeft een rechtstreekse verbinding met Amsterdam. Het treinstation bevindt zich in de wijk Enkhuizen-Oost.

Gemeentes rondom Enkhuizen

Gemeente Enkhuizen grenst aan verschillende gemeentes, namelijk: Drechterland, Stede Broec en Medemblik. Deze gemeentes hebben elk hun eigen postcodegebieden.

Netnummers

Het netnummer van Enkhuizen is 0228. Dit netnummer geldt voor alle wijken van Enkhuizen.

Bekende plaatsen

Enkhuizen is een historische stad met vele bezienswaardigheden. Zo kun je een bezoek brengen aan het Zuiderzeemuseum, de Drommedaris, het Flessenscheepjesmuseum en het Sprookjeswonderland. Verder kun je in Enkhuizen heerlijk wandelen langs de haven en door het historische centrum.

FAQs:

1. Wat is het totaal aantal inwoners van gemeente Enkhuizen?
Antwoord: Gemeente Enkhuizen heeft ongeveer 18.000 inwoners.

2. Wat is het netnummer van Enkhuizen?
Antwoord: Het netnummer van Enkhuizen is 0228.

3. Welke wijken heeft gemeente Enkhuizen?
Antwoord: Gemeente Enkhuizen heeft de volgende wijken: Enkhuizen-Centrum, Enkhuizen-West, Enkhuizen-Oost, Enkhuizen-Zuid, Kadijken, Krabbersplaat, Oosterdijk en Westeinde.

4. Wat zijn de GPS-coördinaten van Enkhuizen-Centrum?
Antwoord: De GPS-coördinaten van Enkhuizen-Centrum zijn 52.7033° N, 5.2890° E.

5. Welke gemeentes grenzen aan gemeente Enkhuizen?
Antwoord: Gemeente Enkhuizen grenst aan Drechterland, Stede Broec en Medemblik.

Conclusie

In dit artikel hebben we je alle informatie gegeven die je nodig hebt over de postcodenummers van gemeente Enkhuizen. Van algemene informatie tot geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat je hiermee voldoende geïnformeerd bent en wensen je veel plezier in Enkhuizen!