Postcodes gemeente rozendaal

Postcodenummers van gemeente Rozendaal: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je in Rozendaal woont of er vaak moet zijn, is het handig om de postcodenummers van het gebied te kennen. Dit artikel geeft je alle informatie die je nodig hebt over de verschillende postcodenummers van Rozendaal. We zullen ook kijken naar de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in de omgeving.

Algemene informatie over Rozendaal

Rozendaal is een kleine gemeente in de provincie Gelderland. De gemeente heeft een oppervlakte van slechts 2,25 vierkante kilometer en telt ongeveer 1.500 inwoners. Rozendaal staat bekend als een van de rijkste gemeenten van Nederland. Het gemiddelde inkomen in Rozendaal is dan ook hoog.

Postcodenummers in Rozendaal

Rozendaal heeft twee postcodenummers: Rozendaal Rozendaal 6891 en Velp Rozendaal 6885. Het postcodenummer Rozendaal 6891 omvat het grootste deel van de gemeente, terwijl het postcodenummer Velp Rozendaal 6885 alleen het uiterste noorden van de gemeente omvat.

Wijken in Rozendaal

Rozendaal is verdeeld in twee wijken: Rozendaal-Noord en Rozendaal-Zuid. Rozendaal-Noord omvat het noordelijke deel van de gemeente, terwijl Rozendaal-Zuid het zuidelijke deel van de gemeente omvat.

Geografische (GPS) informatie over Rozendaal

De gemeente Rozendaal heeft een oppervlakte van 2,25 vierkante kilometer en ligt op een hoogte van ongeveer 25 meter boven de zeespiegel. De coördinaten van Rozendaal zijn 52°00’32.8″N 5°58’48.5″E.

Demografische gegevens van Rozendaal

Rozendaal heeft een bevolking van ongeveer 1.500 inwoners. De gemeente heeft een hoge gemiddelde leeftijd en een hoog gemiddeld inkomen. Ongeveer 30% van de bevolking is ouder dan 65 jaar en het gemiddelde inkomen ligt boven de €50.000 per jaar.

Treinstations in de buurt van Rozendaal

Er zijn twee treinstations in de buurt van Rozendaal: Velp en Arnhem. Beide stations bieden verbindingen naar verschillende steden in Nederland.

Gemeentes rondom Rozendaal

Rozendaal grenst aan de gemeentes Arnhem en Rheden. Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland en heeft een bevolking van ongeveer 150.000 inwoners. Rheden heeft een bevolking van ongeveer 44.000 inwoners.

Netnummers in Rozendaal

Het netnummer van Rozendaal is 026. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in de gemeente.

Bekende plaatsen in de omgeving van Rozendaal

De omgeving van Rozendaal heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen en Doetinchem. Arnhem is de grootste stad in de omgeving en biedt veel verschillende activiteiten en bezienswaardigheden.

Conclusie

In dit artikel hebben we alle informatie gegeven die je nodig hebt over de postcodenummers van Rozendaal, de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in de omgeving. Als je in Rozendaal woont of er vaak moet zijn, is deze informatie zeer nuttig.

FAQs

1. Hoeveel postcodenummers heeft Rozendaal?
Rozendaal heeft twee postcodenummers: Rozendaal 6891 en Velp Rozendaal 6885.

2. Welke treinstations zijn er in de buurt van Rozendaal?
Er zijn twee treinstations in de buurt van Rozendaal: Velp en Arnhem.

3. Welke gemeentes grenzen aan Rozendaal?
Rozendaal grenst aan de gemeentes Arnhem en Rheden.

4. Wat is het netnummer van Rozendaal?
Het netnummer van Rozendaal is 026.

5. Welke bekende plaatsen liggen in de omgeving van Rozendaal?
Enkele bekende plaatsen in de omgeving van Rozendaal zijn Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen en Doetinchem.