Postcodes gemeente zaanstad

Postcodenummers van gemeente Zaanstad: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar specifieke informatie over de postcodenummers van de gemeente Zaanstad, dan ben je op de juiste plek beland. In deze uitgebreide gids vind je alle informatie die je nodig hebt over de postcodes, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in de gemeente Zaanstad.

In deze gids gaan we dieper in op de verschillende aspecten van de gemeente Zaanstad en bieden we je alle informatie die je nodig hebt om deze gemeente beter te begrijpen.

Wijken in Zaanstad

De gemeente Zaanstad is opgedeeld in verschillende wijken, namelijk: Westerkoog, Rooswijk, Pelders- en Hoornseveld, Westzaan, Poelenburg, Kogerveldwijk, Zaandam-Zuid, Zaandam-West, Zaandam-Centrum en Zaandam-Oost. Elke wijk heeft zijn eigen unieke kenmerken en eigenschappen die het de moeite waard maken om te verkennen.

Postcodenummers in Zaanstad

Elke wijk in Zaanstad heeft een eigen postcodenummer. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende postcodes die in de gemeente Zaanstad voorkomen:

– Westerkoog: 1541
– Rooswijk: 1544
– Pelders- en Hoornseveld: 1506
– Westzaan: 1551
– Poelenburg: 1504
– Kogerveldwijk: 1503
– Zaandam-Zuid: 1506
– Zaandam-West: 1505
– Zaandam-Centrum: 1506
– Zaandam-Oost: 1508

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Zaanstad ligt in de provincie Noord-Holland en heeft een oppervlakte van ongeveer 83 vierkante kilometer. De gemeente grenst aan Amsterdam, Oostzaan, Wormerland, Castricum, Heemskerk en Beverwijk. De gemeente Zaanstad heeft een aantal belangrijke waterwegen, waaronder het Noordzeekanaal en de Zaan.

Demografische gegevens

In Zaanstad wonen ongeveer 155.000 mensen. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Zaanstad is 41 jaar. De gemeente heeft een relatief jonge bevolking, met veel gezinnen met kinderen. Ongeveer 30% van de inwoners van Zaanstad heeft een migratieachtergrond.

Treinstations

Zaanstad heeft vier treinstations: Zaandam, Koog aan de Zaan, Zaandijk Zaanse Schans en Wormerveer. Deze stations bieden verbindingen naar verschillende steden in Nederland, waaronder Amsterdam, Alkmaar en Haarlem.

Gemeentes rondom Zaanstad

Zaanstad grenst aan verschillende gemeentes, namelijk Amsterdam, Oostzaan, Wormerland, Castricum, Heemskerk en Beverwijk. Elk van deze gemeentes heeft zijn eigen unieke kenmerken en eigenschappen die het de moeite waard maken om te verkennen.

Netnummers

Het netnummer van Zaanstad is 075. Als je vanuit het buitenland naar Zaanstad wilt bellen, moet je eerst het internationale toegangsnummer van Nederland (31) intoetsen en vervolgens het netnummer van Zaanstad (075).

Bekende plaatsen in Zaanstad

Zaanstad heeft een aantal bekende plaatsen die het bezoeken waard zijn. Zo is de Zaanse Schans een populaire toeristische attractie waar je kunt zien hoe het leven er in de 19e eeuw uitzag. Andere bekende plaatsen in Zaanstad zijn het centrum van Zaandam, het Hembrugterrein en het Darwinpark.

FAQs

1. Wat zijn de postcodes van de verschillende wijken in Zaanstad?
2. Hoeveel treinstations heeft Zaanstad?
3. Aan welke gemeentes grenst Zaanstad?
4. Wat is het netnummer van Zaanstad?
5. Wat zijn de bekende plaatsen in Zaanstad?

Conclusie

In deze gids hebben we je alle informatie gegeven die je nodig hebt over de postcodenummers van de gemeente Zaanstad. We hebben je informatie gegeven over de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in Zaanstad. We hopen dat deze informatie je helpt om deze interessante gemeente beter te begrijpen.