Postcodes gemeente velsen

Postcodenummers van gemeente velsen: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Gemeente Velsen is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Het gebied beslaat een oppervlakte van 67,29 km² en heeft een bevolking van ongeveer 70.000 inwoners. De gemeente Velsen bestaat uit zeven verschillende wijken: IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, IJmuiden-Oost, Velsen-Noord, Velsen-Zuid en Driehuis. Elk van deze wijken heeft een eigen postcodegebied. In dit artikel bespreken we de postcodenummers van de gemeente Velsen, geven we een overzicht van de wijken en bespreken we de geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over postcodes in gemeente Velsen
Gemeente Velsen heeft in totaal 25 verschillende postcodes. De postcodegebieden lopen van 1971 tot en met 1979 en van 1981 tot en met 1985. De postcodes beginnend met 197 zijn gelegen in IJmuiden en de postcodes beginnend met 198 zijn gelegen in Velsen-Noord, Velsen-Zuid en Driehuis.

Wijken in gemeente Velsen
Zoals eerder vermeld, heeft gemeente Velsen zeven verschillende wijken. Hieronder volgt een overzicht van de wijken en bijbehorende postcodes:

– IJmuiden-Noord: 1971
– IJmuiden-Zuid: 1972
– IJmuiden-West: 1973
– IJmuiden-Oost: 1974
– Velsen-Noord: 1951, 1953 en 1954
– Velsen-Zuid: 1981 en 1985
– Driehuis: 1982 en 1983

Geografische informatie over gemeente Velsen
Gemeente Velsen is gelegen in het westen van Nederland en grenst aan de Noordzee. De gemeente is omringd door de gemeentes Beverwijk, Heemskerk, Haarlem, Bloemendaal en Zandvoort. De coördinaten van gemeente Velsen zijn: 52.4608° N, 4.5837° E.

Demografische gegevens van gemeente Velsen
Gemeente Velsen heeft een bevolking van ongeveer 70.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 43 jaar. Het aantal mannen en vrouwen is ongeveer gelijk verdeeld. De meest voorkomende nationaliteit is de Nederlandse nationaliteit, gevolgd door de Surinaamse, Marokkaanse en Turkse nationaliteit.

Treinstations in gemeente Velsen
Gemeente Velsen heeft vier treinstations: station Driehuis, station Santpoort-Noord, station Santpoort-Zuid en station Beverwijk. Deze stations maken deel uit van de Kennemerlijn, die loopt van Amsterdam Centraal naar Uitgeest.

Gemeentes rondom gemeente Velsen
Gemeente Velsen is omringd door vijf gemeentes: Beverwijk, Heemskerk, Haarlem, Bloemendaal en Zandvoort. Deze gemeentes zijn allemaal gelegen in de provincie Noord-Holland.

Netnummers in gemeente Velsen
Gemeente Velsen heeft twee netnummers: 0255 en 023. Het netnummer 0255 geldt voor IJmuiden en Velsen-Noord, terwijl het netnummer 023 geldt voor Velsen-Zuid en Driehuis.

Bekende plaatsen in gemeente Velsen
Gemeente Velsen heeft verschillende bekende plaatsen. Zo is IJmuiden bekend vanwege de visserij en de haven. In Driehuis bevindt zich het landgoed Beeckestijn, een historische buitenplaats uit de 18e eeuw. Ook het strand van Bloemendaal en Zandvoort zijn populaire trekpleisters in de omgeving.

FAQs
1. Wat is het aantal postcodes in gemeente Velsen?
– Gemeente Velsen heeft in totaal 25 verschillende postcodes.

2. Hoeveel treinstations heeft gemeente Velsen?
– Gemeente Velsen heeft vier treinstations: station Driehuis, station Santpoort-Noord, station Santpoort-Zuid en station Beverwijk.

3. Welke netnummers gelden er in gemeente Velsen?
– Gemeente Velsen heeft twee netnummers: 0255 en 023.

4. Wat zijn de bekende plaatsen in gemeente Velsen?
– Gemeente Velsen heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder IJmuiden, Driehuis, en het strand van Bloemendaal en Zandvoort.

5. Welke wijken heeft gemeente Velsen?
– Gemeente Velsen heeft zeven verschillende wijken: IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, IJmuiden-Oost, Velsen-Noord, Velsen-Zuid en Driehuis.

Conclusie
In dit artikel hebben we de postcodenummers van gemeente Velsen besproken, een overzicht gegeven van de wijken en de geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen besproken. Hopelijk heb je nu een beter beeld van gemeente Velsen en kun je de informatie gebruiken voor je eigen doeleinden.