Postcodes gemeente hendrik ido ambacht

Postcodenummers van gemeente Hendrik Ido Ambacht: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar informatie over postcodes in en rondom de gemeente Hendrik Ido Ambacht, dan bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we u alles vertellen over de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen en natuurlijk de postcodes van Hendrik Ido Ambacht.

Wijken in Hendrik Ido Ambacht

De gemeente Hendrik Ido Ambacht is verdeeld in verschillende wijken: Centrum, Krommeweg, Volgerlanden, De Sandelingen, Noord, Zuid en Oostendam. Elke wijk heeft zijn eigen postcodegebied, en deze postcodes zijn als volgt:

– Centrum: 3341
– Krommeweg: 3342
– Volgerlanden: 3344
– De Sandelingen: 3343
– Noord: 3344
– Zuid: 3341
– Oostendam: 3342

Geografische (GPS) informatie over Hendrik Ido Ambacht

Hendrik Ido Ambacht is gelegen in de provincie Zuid-Holland en heeft een oppervlakte van 11,90 km². De gemeente ligt aan de rivier de Noord en is omringd door de gemeenten Zwijndrecht, Ridderkerk, Rotterdam, Barendrecht en Alblasserdam.

Demografische gegevens van Hendrik Ido Ambacht

Op 1 januari 2021 had Hendrik Ido Ambacht een totale bevolking van 31.410 inwoners, waarvan 15.325 mannen en 16.085 vrouwen. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 43 jaar oud.

Treinstations in en rondom Hendrik Ido Ambacht

Hendrik Ido Ambacht heeft zelf geen treinstation, maar er zijn wel verschillende treinstations in de buurt. Zo zijn er twee stations in Zwijndrecht (Zwijndrecht en Zwijndrecht Buitenveldert) en één station in Barendrecht (Barendrecht). Deze stations zijn allemaal goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Gemeentes rondom Hendrik Ido Ambacht

Hendrik Ido Ambacht is omringd door verschillende gemeenten, namelijk Zwijndrecht, Ridderkerk, Rotterdam, Barendrecht en Alblasserdam. Deze gemeenten hebben allemaal hun eigen postcodegebieden, en deze postcodes zijn als volgt:

– Zwijndrecht: 3330-3336
– Ridderkerk: 2981-2988
– Rotterdam: 3000-3099
– Barendrecht: 2990-2995
– Alblasserdam: 2950-2954

Netnummers in Hendrik Ido Ambacht

Het netnummer van Hendrik Ido Ambacht is 078. Dit netnummer geldt ook voor de omliggende gemeenten, zoals Zwijndrecht en Ridderkerk.

Bekende plaatsen in Hendrik Ido Ambacht

Tot slot zijn er nog een aantal bekende plaatsen in Hendrik Ido Ambacht die het vermelden waard zijn. Zo is er bijvoorbeeld het Bax-park, een mooi park waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van de natuur. Ook het Sandelingen-Ambachtse Bos is een prachtig natuurgebied waar u kunt wandelen, fietsen en picknicken. Andere bekende plaatsen in Hendrik Ido Ambacht zijn het gemeentehuis, het cultureel centrum Cascade en het winkelcentrum De Schoof.

FAQs

1. Wat is het netnummer van Hendrik Ido Ambacht?
– Het netnummer van Hendrik Ido Ambacht is 078.

2. Heeft Hendrik Ido Ambacht een treinstation?
– Nee, Hendrik Ido Ambacht heeft zelf geen treinstation, maar er zijn wel verschillende treinstations in de buurt.

3. Hoeveel inwoners heeft Hendrik Ido Ambacht?
– Op 1 januari 2021 had Hendrik Ido Ambacht een totale bevolking van 31.410 inwoners.

4. Wat zijn de bekende plaatsen in Hendrik Ido Ambacht?
– Bekende plaatsen in Hendrik Ido Ambacht zijn onder andere het Bax-park, het Sandelingen-Ambachtse Bos, het gemeentehuis, het cultureel centrum Cascade en het winkelcentrum De Schoof.

5. Welke gemeenten liggen rondom Hendrik Ido Ambacht?
– Hendrik Ido Ambacht is omringd door de gemeenten Zwijndrecht, Ridderkerk, Rotterdam, Barendrecht en Alblasserdam.

Conclusie

In dit artikel hebben we u alles verteld over de postcodes van Hendrik Ido Ambacht. Zo hebben we u verteld over de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen en natuurlijk de postcodes van Hendrik Ido Ambacht. We hopen dat deze informatie u heeft geholpen bij het vinden van de juiste postcodes en het verkennen van de gemeente Hendrik Ido Ambacht.