Postcodes gemeente kollumerland

Postcodenummers van gemeente kollumerland: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Kollumerland, ben je op de juiste plaats. In deze uitgebreide gids vind je algemene informatie over Kollumerland, de verschillende wijken, geografische informatie zoals GPS-coördinaten, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom Kollumerland, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Kollumerland is een gemeente in de provincie Friesland. Het heeft een oppervlakte van 165,58 km² en heeft ongeveer 12.000 inwoners. Kollumerland bestaat uit verschillende dorpen en wijken, waaronder Kollum, Kollumerzwaag, Oudwoude, Triemen en Veenklooster. Het is een landelijke gemeente met veel groen en natuur.

Wijken

Kollumerland is verdeeld in verschillende wijken. De grootste wijk is Kollum, waar ongeveer de helft van de inwoners van Kollumerland woont. Andere wijken zijn Kollumerzwaag, Oudwoude, Triemen, Veenklooster en Warfstermolen. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

Geografische (GPS) informatie

Als je op zoek bent naar de GPS-coördinaten van Kollumerland, zijn deze 53.2767° N, 6.1403° E. Het is gelegen in het noordoosten van Nederland, vlakbij de Waddenzee. Kollumerland heeft veel groen en natuur, en er zijn verschillende wandel- en fietsroutes beschikbaar om de omgeving te verkennen.

Demografische gegevens

Kollumerland heeft ongeveer 12.000 inwoners en heeft een lage bevolkingsdichtheid. De gemeente heeft een gemiddelde leeftijd van 45 jaar en de meeste inwoners zijn tussen de 40 en 65 jaar oud. Er zijn meer vrouwen dan mannen in Kollumerland.

Treinstations

Kollumerland heeft geen eigen treinstation, maar er zijn wel treinstations in de buurt. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Buitenpost, op ongeveer 7 km afstand van Kollumerland. Vanaf Buitenpost kun je met de trein naar steden zoals Groningen en Leeuwarden.

Gemeentes rondom

Kollumerland grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Tytsjerksteradiel. Elke gemeente heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden, dus het is de moeite waard om ze te verkennen.

Netnummers

Het netnummer van Kollumerland is 0511. Als je vanuit het buitenland belt, moet je +31 voor het netnummer zetten en de eerste 0 van het telefoonnummer weglaten.

Bekende plaatsen

Kollumerland heeft verschillende bekende plaatsen die een bezoek waard zijn. Zo is er het kasteel van Kollum, een middeleeuws kasteel dat tegenwoordig dienst doet als hotel en restaurant. Ook de Kollumerwaard, een natuurgebied met veel flora en fauna, is een populaire attractie. Andere bezienswaardigheden zijn het Natuurmuseum Fryslân, de Bonifatiuskapel en het Fiskershuske in Moddergat.

FAQs

1. Wat is het oppervlakte van Kollumerland?

Kollumerland heeft een oppervlakte van 165,58 km².

2. Hoeveel inwoners heeft Kollumerland?

Kollumerland heeft ongeveer 12.000 inwoners.

3. Heeft Kollumerland een eigen treinstation?

Nee, Kollumerland heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Buitenpost.

4. Welke gemeentes grenzen aan Kollumerland?

Kollumerland grenst aan Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Tytsjerksteradiel.

5. Wat zijn de bekende attracties van Kollumerland?

Enkele bekende attracties van Kollumerland zijn het kasteel van Kollum, de Kollumerwaard, het Natuurmuseum Fryslân, de Bonifatiuskapel en het Fiskershuske in Moddergat.

Conclusie

Kollumerland is een mooie gemeente in Friesland met veel groen en natuur. Het heeft verschillende dorpen en wijken met elk hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden. In deze gids heb je informatie kunnen vinden over de postcodenummers van Kollumerland, de wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat deze gids je heeft geholpen om Kollumerland beter te leren kennen.

HTML Tags:

Postcodenummers van gemeente kollumerland: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Algemene informatie

Kollumerland is een gemeente in de provincie Friesland…

Wijken

Kollumerland is verdeeld in verschillende wijken…

Geografische (GPS) informatie

Als je op zoek bent naar de GPS-coördinaten van Kollumerland…

Demografische gegevens

Kollumerland heeft ongeveer 12.000 inwoners…

Treinstations

Kollumerland heeft geen eigen treinstation…

Gemeentes rondom

Kollumerland grenst aan verschillende gemeentes…

Netnummers

Het netnummer van Kollumerland is 0511…

Bekende plaatsen

Kollumerland heeft verschillende bekende plaatsen…

FAQs

1. Wat is het oppervlakte van Kollumerland?…

2. Hoeveel inwoners heeft Kollumerland?…

3. Heeft Kollumerland een eigen treinstation?…

4. Welke gemeentes grenzen aan Kollumerland?…

5. Wat zijn de bekende attracties van Kollumerland?…