Postcodes gemeente soest

Postcodenummers van gemeente Soest: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

De gemeente Soest is gelegen in de provincie Utrecht en heeft een oppervlakte van 46,27 km². De gemeente telt momenteel 46.748 inwoners en is verdeeld in vijf wijken: Soest-Zuid, Soestdijk, Soestdijk-Noord, Soesterberg en Overhees. In dit artikel vindt u alle informatie over de postcodenummers van de gemeente Soest, inclusief algemene informatie, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De gemeente Soest heeft in totaal 10 postcodes, variërend van 3761 tot 3769. De postcodes zijn als volgt verdeeld:

– 3761: Soest-Zuid
– 3762: Soestdijk
– 3763: Soestdijk-Noord
– 3764: Soesterberg
– 3765: Overhees
– 3766: Soest-Zuid
– 3768: Soestdijk
– 3769: Soesterberg

Wijken

Soest-Zuid is de grootste wijk van Soest en heeft een oppervlakte van 11,89 km². Soestdijk is de op één na grootste wijk en heeft een oppervlakte van 10,16 km². Soestdijk-Noord heeft een oppervlakte van 4,12 km², Soesterberg heeft een oppervlakte van 18,76 km² en Overhees heeft een oppervlakte van 1,34 km².

Geografische (GPS) informatie

Soest is gelegen op 52.17 graden noorderbreedte en 5.30 graden oosterlengte. De gemeente is omringd door de gemeentes Baarn, Amersfoort, Leusden en Utrechtse Heuvelrug.

Demografische gegevens

De gemeente Soest telt momenteel 46.748 inwoners, waarvan 23.197 mannen en 23.551 vrouwen. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 42 jaar. Het aantal huishoudens in de gemeente is 19.710, waarvan 7.290 eenpersoonshuishoudens zijn. De bevolkingsdichtheid van de gemeente is 1.009 inwoners per km².

Treinstations

De gemeente Soest heeft twee treinstations, namelijk treinstation Soest en treinstation Soestdijk. Beide stations zijn gelegen aan de spoorlijn tussen Utrecht en Baarn.

Gemeentes rondom

De gemeente Soest is omringd door de gemeentes Baarn, Amersfoort, Leusden en Utrechtse Heuvelrug. Baarn is gelegen ten noorden van Soest, Amersfoort ten oosten, Leusden ten zuidoosten en Utrechtse Heuvelrug ten zuidwesten.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Soest is 035.

Bekende plaatsen

Enkele bekende plaatsen in de gemeente Soest zijn de Soesterduinen, Paleis Soestdijk en het Nationaal Militair Museum.

FAQs

1. Wat is het aantal postcodes in de gemeente Soest?
Er zijn in totaal 10 postcodes in de gemeente Soest.

2. Wat zijn de wijken van de gemeente Soest?
De gemeente Soest is verdeeld in vijf wijken: Soest-Zuid, Soestdijk, Soestdijk-Noord, Soesterberg en Overhees.

3. Hoeveel treinstations heeft de gemeente Soest?
De gemeente Soest heeft twee treinstations, namelijk treinstation Soest en treinstation Soestdijk.

4. Wat zijn enkele bekende plaatsen in de gemeente Soest?
Enkele bekende plaatsen in de gemeente Soest zijn de Soesterduinen, Paleis Soestdijk en het Nationaal Militair Museum.

5. Wat is het netnummer van de gemeente Soest?
Het netnummer van de gemeente Soest is 035.

Conclusie

De gemeente Soest is een mooie gemeente gelegen in de provincie Utrecht. In totaal telt de gemeente 10 postcodes, verdeeld over vijf wijken. De gemeente heeft twee treinstations en is omringd door de gemeentes Baarn, Amersfoort, Leusden en Utrechtse Heuvelrug. Enkele bekende plaatsen in de gemeente zijn de Soesterduinen, Paleis Soestdijk en het Nationaal Militair Museum.