Postcodes gemeente houten

Postcodenummers van gemeente Houten: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Houten, ben je op de juiste plek. In dit artikel vind je een overzicht van alle informatie die je nodig hebt, van algemene informatie over de gemeente tot specifieke details over de verschillende wijken en postcodes. We behandelen ook de geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in de gemeente.

Algemene informatie over gemeente Houten

Gemeente Houten is een gemeente in de provincie Utrecht, gelegen in het midden van Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 60 vierkante kilometer en heeft ongeveer 50.000 inwoners. Het gemeentehuis van Houten is gevestigd in het centrum van de stad Houten.

Wijken in gemeente Houten

Gemeente Houten bestaat uit verschillende wijken, elk met hun eigen kenmerken en postcodes. Hieronder vind je een overzicht van de wijken in Houten:

– Houten Noordwest (postcode 3991)
– Houten Noordoost (postcode 3992)
– Houten Zuidoost (postcode 3994)
– Houten Zuidwest (postcode 3993)
– Schalkwijk (postcode 3998)

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Houten ligt in het midden van Nederland en wordt begrensd door verschillende andere gemeenten, waaronder Nieuwegein, Utrecht, Bunnik en Wijk bij Duurstede. De GPS-coördinaten van Houten zijn 52.0317° N, 5.1770° E.

Demografische gegevens

De gemeente Houten heeft ongeveer 50.000 inwoners en heeft een bevolkingsdichtheid van ongeveer 840 inwoners per vierkante kilometer. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Houten is 39 jaar en het gemiddelde inkomen per huishouden is ongeveer € 42.000 per jaar.

Treinstations in gemeente Houten

Gemeente Houten heeft twee treinstations: Houten en Houten Castellum. Beide stations zijn onderdeel van de spoorlijn Utrecht – ‘s-Hertogenbosch. Vanaf het station Houten is er een rechtstreekse verbinding naar Utrecht Centraal en vanaf het station Houten Castellum is er een rechtstreekse verbinding naar Rotterdam Centraal.

Gemeentes rondom Houten

Gemeente Houten wordt begrensd door verschillende andere gemeenten, waaronder Nieuwegein, Utrecht, Bunnik en Wijk bij Duurstede.

Netnummers in gemeente Houten

Het netnummer van Houten is 030.

Bekende plaatsen in gemeente Houten

Gemeente Houten heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Houten zelf, Schalkwijk en Tull en ’t Waal.

FAQs

1. Hoeveel inwoners heeft gemeente Houten?
Gemeente Houten heeft ongeveer 50.000 inwoners.

2. Wat zijn de postcodes van de verschillende wijken in Houten?
Houten Noordwest (postcode 3991), Houten Noordoost (postcode 3992), Houten Zuidoost (postcode 3994), Houten Zuidwest (postcode 3993) en Schalkwijk (postcode 3998).

3. Welke treinstations heeft gemeente Houten?
Gemeente Houten heeft twee treinstations: Houten en Houten Castellum.

4. Wat is het gemiddelde inkomen per huishouden in gemeente Houten?
Het gemiddelde inkomen per huishouden is ongeveer € 42.000 per jaar.

5. Welke gemeentes grenzen aan gemeente Houten?
Gemeente Houten wordt begrensd door verschillende andere gemeenten, waaronder Nieuwegein, Utrecht, Bunnik en Wijk bij Duurstede.

Conclusie

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Houten, dan heb je nu een compleet overzicht van alle belangrijke informatie. Of je nu geïnteresseerd bent in de verschillende wijken of in demografische gegevens, treinstations of bekende plaatsen, je vindt alles wat je nodig hebt in dit artikel. Zorg ervoor dat je dit artikel bewaart voor toekomstige referentie, zodat je altijd de juiste informatie bij de hand hebt.