Postcodes gemeente drimmelen

Postcodenummers van gemeente Drimmelen: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Drimmelen, ben je op de juiste plek. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de postcodenummers van deze gemeente. We zullen je informeren over de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen en nog veel meer.

Wijken van gemeente Drimmelen

Gemeente Drimmelen heeft zeven wijken: Made, Terheijden, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe, Drimmelen, Wagenberg en Helkant. Elke wijk heeft zijn eigen postcodenummer. Hieronder vind je de postcodenummers voor elke wijk:

– Made: 4920
– Terheijden: 4844
– Lage Zwaluwe: 4926
– Hooge Zwaluwe: 4927
– Drimmelen: 4924
– Wagenberg: 4845
– Helkant: 4927

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Drimmelen ligt in de provincie Noord-Brabant, in het zuiden van Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van 119,06 km² en telt ongeveer 27.000 inwoners. De gemeente grenst aan de gemeenten Breda, Oosterhout, Geertruidenberg, Moerdijk en de Amer.

De coördinaten van gemeente Drimmelen zijn: 51.6889° N, 4.7958° E.

Demografische gegevens

Gemeente Drimmelen heeft een bevolkingsdichtheid van ongeveer 228 inwoners per km². De gemeente telt ongeveer 27.000 inwoners, waarvan 50,5% vrouw en 49,5% man is. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van gemeente Drimmelen is 44 jaar.

Treinstations

Gemeente Drimmelen heeft geen treinstations. De dichtstbijzijnde treinstations zijn in Breda en Oosterhout. Vanuit deze stations kun je met de bus verder reizen naar gemeente Drimmelen.

Gemeentes rondom

Gemeente Drimmelen grenst aan vijf andere gemeentes: Breda, Oosterhout, Geertruidenberg, Moerdijk en de Amer. Hieronder vind je een overzicht van de postcodenummers van deze gemeentes:

– Breda: 4811-4834
– Oosterhout: 4900-4909
– Geertruidenberg: 4930-4931
– Moerdijk: 4760-4797
– De Amer: 4926

Netnummers

Het netnummer van gemeente Drimmelen is 0162. Als je vanuit het buitenland naar gemeente Drimmelen wilt bellen, moet je eerst het landnummer voor Nederland (31) draaien en vervolgens het netnummer (162) zonder de eerste 0. Het telefoonnummer van de gemeente is 0162-690200.

Bekende plaatsen

Gemeente Drimmelen heeft een aantal bekende plaatsen, waaronder de Biesbosch, Nationaal Park De Biesbosch, de jachthaven van Drimmelen en Drimmelen zelf. Hieronder vind je meer informatie over deze plaatsen:

– De Biesbosch: De Biesbosch is een natuurgebied dat bekend staat om zijn vele rivieren, kreken en wilde dieren. Het is een populaire plek om te varen, wandelen en fietsen.
– Nationaal Park De Biesbosch: Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied dat zich uitstrekt over een groot deel van Zuid-Holland en Noord-Brabant. Het is een van de grootste zoetwatergetijdengebieden van Europa en herbergt een grote verscheidenheid aan planten en dieren.
– De jachthaven van Drimmelen: De jachthaven van Drimmelen is een populaire plek voor watersportliefhebbers. Het biedt plaats aan meer dan 800 boten en heeft een aantal voorzieningen, zoals een restaurant en een winkel.
– Drimmelen: Drimmelen is een klein dorpje aan de rivier de Amer. Het heeft een aantal historische gebouwen en is een populaire bestemming voor toeristen die de Biesbosch willen verkennen.

FAQs

1. Hoeveel postcodenummers heeft gemeente Drimmelen?
Gemeente Drimmelen heeft zeven postcodenummers, elk voor een andere wijk.

2. Wat is het netnummer van gemeente Drimmelen?
Het netnummer van gemeente Drimmelen is 0162.

3. Heeft gemeente Drimmelen treinstations?
Nee, gemeente Drimmelen heeft geen treinstations. De dichtstbijzijnde treinstations zijn in Breda en Oosterhout.

4. Wat zijn bekende plaatsen in gemeente Drimmelen?
Bekende plaatsen in gemeente Drimmelen zijn de Biesbosch, Nationaal Park De Biesbosch, de jachthaven van Drimmelen en het dorpje Drimmelen zelf.

5. Wat is de gemiddelde leeftijd van de inwoners van gemeente Drimmelen?
De gemiddelde leeftijd van de inwoners van gemeente Drimmelen is 44 jaar.

Conclusie

In dit artikel hebben we je alles verteld wat je moet weten over de postcodenummers van gemeente Drimmelen. We hebben je geïnformeerd over de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen en nog veel meer. We hopen dat je nu een beter beeld hebt van deze gemeente en wat het te bieden heeft.