Postcodes gemeente hillegom

Postcodenummers van gemeente hillegom: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Hillegom, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel brengen we je op de hoogte van alles wat je moet weten over de postcodenummers van Hillegom. We geven je informatie over de verschillende wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in Hillegom.

Wijken in Hillegom

Hillegom heeft verschillende wijken, waaronder het Centrum, Meer en Duin, Elsbroek, Zanderij, Hofzicht, Patrimonium, Stationsbuurt en Weerestein. Het Centrum is het hart van de stad en heeft een groot aantal winkels, restaurants en caf├ęs. Meer en Duin is een woonwijk met veel groen en een rustige omgeving. Elsbroek is een wijk met veel groen en heeft een aantal scholen en sportverenigingen. Zanderij is een wijk met veel nieuwbouw en biedt veel mogelijkheden voor jonge gezinnen. Hofzicht is een wijk met veel groen en heeft een aantal sportverenigingen. Patrimonium is een wijk met veel oude huizen en heeft een aantal winkels en restaurants. Stationsbuurt is een wijk met veel nieuwbouw en heeft een aantal scholen en sportverenigingen. Weerestein is een wijk met veel oude huizen en heeft een aantal winkels en restaurants.

Geografische (GPS) informatie van Hillegom

Hillegom is gelegen in de provincie Zuid-Holland en heeft een oppervlakte van 13,4 vierkante kilometer. De gemeente wordt begrensd door de gemeenten Lisse, Noordwijkerhout, Haarlemmermeer en Heemstede. Hillegom ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van Leiden en op ongeveer 25 kilometer afstand van Amsterdam.

Demografische gegevens van Hillegom

Hillegom heeft ongeveer 21.000 inwoners en heeft een gemiddelde leeftijd van 41 jaar. Ongeveer 22% van de inwoners is jonger dan 20 jaar en ongeveer 27% van de inwoners is ouder dan 65 jaar. De meeste inwoners van Hillegom zijn werkzaam in de dienstverlening, de handel en het onderwijs.

Treinstations in Hillegom

Hillegom heeft een treinstation, namelijk station Hillegom. Dit station ligt aan de spoorlijn van Haarlem naar Leiden en is onderdeel van de Sprinterlijn Leiden – Haarlem. Vanaf station Hillegom kun je gemakkelijk naar andere steden in Nederland reizen.

Gemeentes rondom Hillegom

Hillegom wordt begrensd door verschillende gemeentes, waaronder Lisse, Noordwijkerhout, Haarlemmermeer en Heemstede. Deze gemeentes hebben allemaal hun eigen karakter en bieden verschillende mogelijkheden voor inwoners en bezoekers.

Netnummers in Hillegom

Hillegom heeft een netnummer, namelijk 0252. Dit netnummer wordt gebruikt om te bellen naar vaste telefoonnummers in Hillegom en omgeving.

Bekende plaatsen in Hillegom

Hillegom heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder de Keukenhof, de grootste bloementuin ter wereld. Jaarlijks trekt deze bloementuin duizenden bezoekers van over de hele wereld. Daarnaast heeft Hillegom ook verschillende musea, waaronder Museum de Zwarte Tulp en Museum Hillegom. Beide musea bieden een kijkje in de geschiedenis van Hillegom en omgeving.

Conclusie

In dit artikel hebben we je op de hoogte gebracht van alles wat je moet weten over de postcodenummers van gemeente Hillegom. We hebben je informatie gegeven over de verschillende wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in Hillegom. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de informatie die je zocht.

FAQs

1. Wat is het netnummer van Hillegom?
Het netnummer van Hillegom is 0252.

2. Wat zijn de bekende plaatsen in Hillegom?
De bekende plaatsen in Hillegom zijn de Keukenhof, Museum de Zwarte Tulp en Museum Hillegom.

3. Wat is de gemiddelde leeftijd van inwoners in Hillegom?
De gemiddelde leeftijd van inwoners in Hillegom is 41 jaar.

4. Welke gemeentes grenzen aan Hillegom?
Hillegom wordt begrensd door de gemeenten Lisse, Noordwijkerhout, Haarlemmermeer en Heemstede.

5. Heeft Hillegom een treinstation?
Ja, Hillegom heeft een treinstation, namelijk station Hillegom.