Postcodes gemeente best

Postcodenummers van gemeente Best: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Best, ben je op de juiste plek. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de postcodenummers van Best, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Best is een gemeente in de provincie Noord-Brabant, gelegen in het zuidoosten van Nederland. Het heeft een oppervlakte van 35,24 km² en een inwoneraantal van ongeveer 29.000. De gemeente Best bestaat uit verschillende wijken, die elk hun eigen kenmerken en postcodenummers hebben.

Wijken

Best heeft in totaal 6 wijken, namelijk:

– Best-Zuid
– Best-Centrum
– Wilhelminadorp
– Heivelden
– Naastenbest
– De Leeuwerik

Elke wijk heeft zijn eigen postcodenummer. Hieronder vind je een overzicht van de postcodenummers van de verschillende wijken in Best:

– Best-Zuid: 5683
– Best-Centrum: 5681
– Wilhelminadorp: 5684
– Heivelden: 5682
– Naastenbest: 5685
– De Leeuwerik: 5688

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Best is gelegen in het zuidoosten van Nederland. De coördinaten van het gemeentehuis van Best zijn 51.5086° N, 5.3883° E. Hiermee kun je de gemeente Best gemakkelijk vinden op de kaart of in een GPS-systeem.

Demografische gegevens

Best heeft een inwoneraantal van ongeveer 29.000. De gemeente heeft een relatief jonge bevolking, met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar. Het percentage inwoners met een migratieachtergrond is ongeveer 9%.

Treinstations

Best heeft een treinstation, namelijk Station Best. Dit station ligt aan de spoorlijn tussen Eindhoven en Tilburg en wordt bediend door de NS. Vanaf Station Best kun je gemakkelijk naar verschillende andere steden in Nederland reizen.

Gemeentes rondom

Best grenst aan verschillende andere gemeentes, namelijk:

– Oirschot
– Son en Breugel
– Eindhoven
– Veldhoven

Netnummers

Het netnummer van Best is 0499. Dit netnummer wordt gebruikt wanneer je vanuit een andere regio naar Best wilt bellen.

Bekende plaatsen

Best heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder:

– Het Wilhelminaplein
– Het Jenevermuseum
– Het Museum Bevrijdende Vleugels
– Het Natuurpark Best

FAQs

1. Wat is het inwoneraantal van Best?
– Best heeft ongeveer 29.000 inwoners.

2. Hoeveel wijken heeft Best?
– Best heeft in totaal 6 wijken.

3. Wat is het postcodenummer van Best-Centrum?
– Het postcodenummer van Best-Centrum is 5681.

4. Welke gemeentes grenzen aan Best?
– Best grenst aan Oirschot, Son en Breugel, Eindhoven en Veldhoven.

5. Heeft Best een treinstation?
– Ja, Best heeft een treinstation genaamd Station Best.

Conclusie

In dit artikel heb je alles gelezen wat je moet weten over de postcodenummers van de gemeente Best. We hebben je voorzien van algemene informatie, informatie over de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen. We hopen dat je door dit artikel meer inzicht hebt gekregen in de postcodenummers van de gemeente Best.