Postcodes gemeente hellevoetsluis

Postcodenummers van gemeente Hellevoetsluis: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Hellevoetsluis, dan ben je hier aan het juiste adres. Hier vind je algemene informatie over de postcodenummers van deze gemeente, inclusief informatie over de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De postcodenummers van gemeente Hellevoetsluis beginnen met de cijfers 3220 en 3221. Deze postcodes worden gebruikt om de verschillende wijken en buurten van de gemeente te identificeren. In totaal zijn er 14 wijken in gemeente Hellevoetsluis.

Wijken

De 14 wijken van gemeente Hellevoetsluis zijn:
1. Centrum
2. Oost
3. West
4. Kooistee
5. Kickersbloem
6. Nieuwenhoorn
7. De Struyten
8. Ravense Hoek
9. Rijksstraatweg
10. Heliushaven
11. De Bonsen Hoek
12. De Esch
13. Molenvliet
14. Helhoek

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Hellevoetsluis ligt in de provincie Zuid-Holland, in het westen van Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van 46,22 km² en telt zo’n 40.000 inwoners. De GPS coördinaten van gemeente Hellevoetsluis zijn 51.8368° N, 4.1500° E.

Demografische gegevens

De gemeente Hellevoetsluis heeft een diverse bevolking, met verschillende achtergronden en nationaliteiten. Ongeveer 89% van de bevolking is van Nederlandse afkomst, terwijl de overige 11% afkomstig is uit andere delen van de wereld. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Hellevoetsluis is ongeveer 42 jaar.

Treinstations

Gemeente Hellevoetsluis beschikt over één treinstation: station Hellevoetsluis. Dit station ligt aan de spoorlijn tussen Rotterdam en Roosendaal. Vanaf station Hellevoetsluis kun je gemakkelijk reizen naar andere delen van Nederland. Er zijn verschillende treinen per uur die vanaf station Hellevoetsluis vertrekken.

Gemeentes rondom

Gemeente Hellevoetsluis grenst aan verschillende andere gemeentes, waaronder Brielle, Westvoorne, Oostvoorne, Nissewaard en Rotterdam. Deze gemeentes zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit Hellevoetsluis en bieden verschillende mogelijkheden voor werk, wonen en recreatie.

Netnummers

Het netnummer van gemeente Hellevoetsluis is 0181. Dit netnummer wordt gebruikt om telefoonnummers in Hellevoetsluis te identificeren. Als je vanuit een andere plaats in Nederland naar Hellevoetsluis wilt bellen, dan moet je dit netnummer gebruiken.

Bekende plaatsen

Gemeente Hellevoetsluis heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder de vesting van Hellevoetsluis, het Haringvliet en de vuurtoren van Hellevoetsluis. Deze plaatsen zijn populair onder toeristen en bieden verschillende mogelijkheden voor recreatie en ontspanning.

FAQs

1. Wat zijn de postcodes van gemeente Hellevoetsluis?
– De postcodes van gemeente Hellevoetsluis beginnen met de cijfers 3220 en 3221.

2. Hoeveel wijken heeft gemeente Hellevoetsluis?
– Gemeente Hellevoetsluis heeft 14 wijken.

3. Wat is het GPS coördinaat van gemeente Hellevoetsluis?
– Het GPS coördinaat van gemeente Hellevoetsluis is 51.8368° N, 4.1500° E.

4. Wat is het netnummer van gemeente Hellevoetsluis?
– Het netnummer van gemeente Hellevoetsluis is 0181.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in gemeente Hellevoetsluis?
– De bekende plaatsen in gemeente Hellevoetsluis zijn onder andere de vesting van Hellevoetsluis, het Haringvliet en de vuurtoren van Hellevoetsluis.

Conclusie

Gemeente Hellevoetsluis is een mooie gemeente in het westen van Nederland. De gemeente heeft verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Of je nu op zoek bent naar informatie over de postcodes van Hellevoetsluis, de verschillende wijken of de bekende plaatsen, je vindt het hier allemaal.