Postcodes gemeente staphorst

Postcodenummers van gemeente Staphorst: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Staphorst, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel gaan we dieper in op de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen van de gemeente Staphorst.

Algemene informatie over Staphorst
Staphorst is een gemeente gelegen in de provincie Overijssel en telt ongeveer 17.000 inwoners. De gemeente is onderverdeeld in de volgende wijken: Staphorst-Noord, Staphorst-Zuid, Rouveen, IJhorst en Punthorst. De postcode van Staphorst begint met 7951.

Wijken van Staphorst
Zoals eerder vermeld, is de gemeente Staphorst onderverdeeld in verschillende wijken. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en voorzieningen. Staphorst-Noord is de grootste wijk van de gemeente en heeft onder andere een winkelcentrum, een zwembad en een bibliotheek. Staphorst-Zuid is een rustige wijk met veel groen en is vooral populair bij gezinnen. Rouveen is een dorpje gelegen in het zuiden van de gemeente en heeft een eigen winkelcentrum en basisschool. IJhorst en Punthorst zijn kleine dorpen gelegen in het noordoosten van de gemeente.

Geografische (GPS) informatie van Staphorst
De gemeente Staphorst is gelegen in het noordoosten van de provincie Overijssel en grenst aan de gemeentes Meppel, Westerveld, De Wolden en Zwolle. De GPS-coördinaten van Staphorst zijn 52.6431° N, 6.2064° E.

Demografische gegevens van Staphorst
Staphorst is een gemeente met een relatief jonge bevolking. Het gemiddelde leeftijd van de inwoners is 37 jaar. De gemeente kent een hoog percentage gezinnen met kinderen en een laag percentage alleenstaanden. Het aantal inwoners per vierkante kilometer is laag in vergelijking met andere gemeentes in Nederland.

Treinstations in de buurt van Staphorst
De gemeente Staphorst heeft zelf geen treinstation, maar er zijn wel verschillende treinstations in de buurt. Het dichtstbijzijnde treinstation is Meppel, gelegen op ongeveer 10 kilometer afstand. Andere treinstations in de buurt zijn Zwolle, Hoogeveen en Steenwijk.

Gemeentes rondom Staphorst
Staphorst grenst aan verschillende gemeentes. Meppel, Westerveld, De Wolden en Zwolle zijn de gemeentes die grenzen aan Staphorst. Elke gemeente heeft zijn eigen kenmerken en voorzieningen.

Netnummers van Staphorst
Het netnummer van Staphorst is 0522. Dit netnummer wordt gebruikt om telefoonnummers in Staphorst te onderscheiden van nummers in andere gemeentes.

Bekende plaatsen in Staphorst
Staphorst staat bekend om zijn prachtige natuur en authentieke boerderijen. In de gemeente zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals het Nationaal Park Weerribben-Wieden en het historische centrum van Staphorst. Andere bekende plaatsen in Staphorst zijn Rouveen, IJhorst en Punthorst.

FAQs over de postcodenummers van gemeente Staphorst

1. Wat is het postcodegebied van Staphorst?
Het postcodegebied van Staphorst begint met 7951.

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Staphorst?
De gemeente Staphorst telt ongeveer 17.000 inwoners.

3. Welke wijken heeft de gemeente Staphorst?
De gemeente Staphorst heeft vijf wijken: Staphorst-Noord, Staphorst-Zuid, Rouveen, IJhorst en Punthorst.

4. Zijn er treinstations in de buurt van Staphorst?
Ja, er zijn verschillende treinstations in de buurt van Staphorst, zoals Meppel, Zwolle, Hoogeveen en Steenwijk.

5. Wat zijn bekende plaatsen in Staphorst?
Bekende plaatsen in Staphorst zijn Rouveen, IJhorst en Punthorst.

Conclusie
In dit artikel hebben we uitgebreid stilgestaan bij de postcodenummers van de gemeente Staphorst. We hebben gekeken naar de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen van de gemeente. Hopelijk heb je hiermee een beter beeld gekregen van deze mooie gemeente in Overijssel.