Postcodes gemeente etten leur

Postcodenummers van gemeente Etten-Leur: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Gemeente Etten-Leur is een stad in het westen van de provincie Noord-Brabant, in Nederland. Het heeft een oppervlakte van 55,40 km² en een bevolking van bijna 44.000 mensen. In dit artikel gaan we dieper in op de postcodenummers van gemeente Etten-Leur, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De postcodenummers van gemeente Etten-Leur beginnen allemaal met 487, gevolgd door twee cijfers. Er zijn in totaal 7 postcodenummers in Etten-Leur, te weten 4871, 4872, 4873, 4874, 4875, 4876 en 4877. Deze postcodes dekken het hele grondgebied van de gemeente.

Wijken

Etten-Leur is verdeeld in 13 wijken, namelijk Centrum, Banakkers, Sanderbanken, De Keen, Grauwe Polder, Hooghuis, Hoge Neerstraat, Lage Neerstraat, Schoenmakershoek, Sanderbanken, Spoorbuurt, Vossendaal en Westpolder/Binnenpolder. Elke wijk heeft zijn eigen unieke kenmerken en bezienswaardigheden.

Geografische (GPS) informatie

De geografische coördinaten van gemeente Etten-Leur zijn 51.5781° N, 4.6429° E. Het is gelegen in het westen van Nederland, in de provincie Noord-Brabant. Het ligt op ongeveer 10 km ten zuiden van Breda en 20 km ten noorden van Roosendaal.

Demografische gegevens

De bevolking van gemeente Etten-Leur is bijna 44.000 mensen. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 41 jaar. Ongeveer 22% van de bevolking is jonger dan 20 jaar, terwijl 19% ouder is dan 65 jaar. De meeste inwoners zijn Nederlandse staatsburgers, maar er zijn ook veel mensen met een migratieachtergrond.

Treinstations

Etten-Leur heeft een treinstation genaamd Station Etten-Leur. Het station ligt aan de spoorlijn Roosendaal – Breda en heeft directe verbindingen met deze steden en andere steden in Nederland. Er zijn ook busverbindingen beschikbaar vanaf het station naar andere delen van Etten-Leur.

Gemeentes rondom

Etten-Leur ligt in het westen van Nederland, in de provincie Noord-Brabant. Het grenst aan de gemeentes Breda, Moerdijk, Halderberge en Zundert.

Netnummers

Het netnummer van Etten-Leur is 076. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers die beginnen met 487.

Bekende plaatsen

Etten-Leur heeft verschillende bezienswaardigheden en attracties, waaronder de Sint Lambertuskerk, het Oderkerkpark, het Turfschip Etten-Leur en het Van Gogh Kerkje. Daarnaast is Etten-Leur ook bekend om zijn gezellige centrum met veel winkels, restaurants en cafés.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van gemeente Etten-Leur?
Antwoord: De postcodenummers van gemeente Etten-Leur beginnen allemaal met 487, gevolgd door twee cijfers. Er zijn in totaal 7 postcodenummers in Etten-Leur, te weten 4871, 4872, 4873, 4874, 4875, 4876 en 4877.

2. Hoeveel wijken heeft Etten-Leur?
Antwoord: Etten-Leur is verdeeld in 13 wijken, namelijk Centrum, Banakkers, Sanderbanken, De Keen, Grauwe Polder, Hooghuis, Hoge Neerstraat, Lage Neerstraat, Schoenmakershoek, Sanderbanken, Spoorbuurt, Vossendaal en Westpolder/Binnenpolder.

3. Wat zijn de geografische coördinaten van Etten-Leur?
Antwoord: De geografische coördinaten van gemeente Etten-Leur zijn 51.5781° N, 4.6429° E.

4. Hoeveel mensen wonen er in Etten-Leur?
Antwoord: De bevolking van gemeente Etten-Leur is bijna 44.000 mensen.

5. Wat zijn de bekende attracties in Etten-Leur?
Antwoord: Etten-Leur heeft verschillende bezienswaardigheden en attracties, waaronder de Sint Lambertuskerk, het Oderkerkpark, het Turfschip Etten-Leur en het Van Gogh Kerkje.

Conclusie

Gemeente Etten-Leur is een prachtige stad in het westen van de provincie Noord-Brabant, met veel bezienswaardigheden en attracties. We hebben in dit artikel dieper ingegaan op de postcodenummers van gemeente Etten-Leur, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel nuttig is geweest en dat u nu meer weet over gemeente Etten-Leur.