Postcodes gemeente doetinchem

Postcodenummers van gemeente Doetinchem: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar de postcodenummers van gemeente Doetinchem, ben je op de juiste plek. In deze uitgebreide gids vind je niet alleen de postcodes, maar ook veel andere nuttige informatie over de gemeente. We bespreken de verschillende wijken en buurten, geven je geografische informatie en demografische gegevens, en vertellen je alles wat je moet weten over de treinstations, gemeentes rondom en bekende plaatsen in de buurt.

Algemene informatie over gemeente Doetinchem

Gemeente Doetinchem is een gemeente in de provincie Gelderland. De gemeente heeft een oppervlakte van 79,13 km² en telt ruim 57.000 inwoners. Doetinchem is een belangrijk centrum voor de regio Achterhoek en heeft een rijke geschiedenis. De stad heeft een gezellig centrum met veel winkels, restaurants en cafés, en er worden regelmatig evenementen georganiseerd.

Wijken en buurten in gemeente Doetinchem

Doetinchem is opgedeeld in verschillende wijken en buurten. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste wijken en buurten:

H1: Centrum
Het centrum van Doetinchem is het kloppende hart van de stad. Hier vind je veel winkels, restaurants en cafés, en er worden regelmatig evenementen georganiseerd.

H2: De Huet
De Huet is een woonwijk in het westen van Doetinchem. De wijk heeft veel groen en ligt vlakbij recreatiegebied De Slangenburg.

H3: Dichteren
Dichteren is een woonwijk in het noorden van Doetinchem. De wijk heeft een mix van huur- en koopwoningen en is populair bij gezinnen.

H4: Schöneveld
Schöneveld is een woonwijk in het oosten van Doetinchem. De wijk is gebouwd in de jaren ’70 en heeft veel groen en speelveldjes.

Geografische (GPS) informatie

Doetinchem ligt in het oosten van Nederland, in de provincie Gelderland. De gemeente is omringd door groene landschappen en mooie natuurgebieden, zoals de Montferlandse bossen en het Bergherbos. De GPS-coördinaten van gemeente Doetinchem zijn 51.9656° N, 6.2889° E.

Demografische gegevens

Gemeente Doetinchem telt ruim 57.000 inwoners en heeft een bevolkingsdichtheid van circa 720 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 43 jaar. Er zijn iets meer vrouwen dan mannen in Doetinchem: 51% van de inwoners is vrouw en 49% is man.

Treinstations in gemeente Doetinchem

Doetinchem heeft één treinstation, namelijk station Doetinchem. Dit station ligt aan de spoorlijn Arnhem-Winterswijk en wordt bediend door de treinen van Arriva. Vanaf station Doetinchem kun je onder andere naar Arnhem, Nijmegen, Zutphen en Winterswijk reizen.

Gemeentes rondom gemeente Doetinchem

Doetinchem grenst aan verschillende andere gemeentes in de provincie Gelderland. Hieronder vind je een overzicht van de gemeentes rondom gemeente Doetinchem:

H1: Oude IJsselstreek
H2: Montferland
H3: Bronckhorst
H4: Doesburg

Netnummers in gemeente Doetinchem

Het netnummer van Doetinchem is 0314. Als je iemand in Doetinchem wilt bellen, moet je dit netnummer gebruiken. Let op: als je vanuit het buitenland naar Doetinchem wilt bellen, moet je eerst het landnummer van Nederland intoetsen (31) en vervolgens het netnummer van Doetinchem (314).

Bekende plaatsen in de buurt van gemeente Doetinchem

Doetinchem ligt in een mooie regio met veel bekende plaatsen. Hieronder vind je een overzicht van de bekendste plaatsen in de buurt van Doetinchem:

H1: Zutphen
Zutphen is een historische stad aan de IJssel. De stad heeft een mooi centrum met veel monumentale gebouwen en leuke winkels en restaurants.

H2: Arnhem
Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland. De stad heeft een rijke geschiedenis en is bekend vanwege de Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Arnhem heeft veel musea, winkels en restaurants.

H3: Nijmegen
Nijmegen is de oudste stad van Nederland. De stad heeft een gezellig centrum met veel winkels en restaurants, en er worden regelmatig evenementen georganiseerd.

H4: Deventer
Deventer is een historische Hanzestad aan de IJssel. De stad heeft een mooi centrum met veel monumentale gebouwen en leuke winkels en restaurants.

FAQs

1. Wat is het postcodegebied van Doetinchem?
Het postcodegebied van Doetinchem is 7000-7099.

2. Hoeveel inwoners heeft Doetinchem?
Doetinchem heeft ruim 57.000 inwoners.

3. Welke treinen rijden er vanaf station Doetinchem?
Vanaf station Doetinchem kun je onder andere naar Arnhem, Nijmegen, Zutphen en Winterswijk reizen.

4. Wat is het netnummer van Doetinchem?
Het netnummer van Doetinchem is 0314.

5. Welke bekende plaatsen liggen er in de buurt van Doetinchem?
In de buurt van Doetinchem liggen onder andere Zutphen, Arnhem, Nijmegen en Deventer.