Postcodes gemeente deurne

Postcodenummers van gemeente Deurne: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Deurne, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de postcodenummers van Deurne, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over gemeente Deurne

Deurne is een gemeente in de provincie Noord-Brabant, gelegen in het oosten van de provincie. De gemeente heeft een oppervlakte van 118,36 km² en telt ongeveer 32.000 inwoners. Deurne bestaat uit de volgende kernen: Deurne, Liessel, Neerkant, Vlierden, Helenaveen en Walsberg.

Wijken in gemeente Deurne

Gemeente Deurne is verdeeld in verschillende wijken, namelijk:

– Deurne Centrum
– Deurne-Zuid
– Deurne-Oost
– Deurne-West
– Liessel
– Neerkant
– Vlierden
– Helenaveen
– Walsberg

Geografische (GPS) informatie over gemeente Deurne

Als je op zoek bent naar de geografische informatie van gemeente Deurne, dan kun je gebruik maken van de volgende GPS-coördinaten:

– Breedtegraad: 51.4584° N
– Lengtegraad: 5.7872° E

Demografische gegevens van gemeente Deurne

Gemeente Deurne heeft ongeveer 32.000 inwoners en is verdeeld over 9 kernen. Deurne is een gemeente met relatief veel jonge inwoners, ongeveer 40% van de bevolking is jonger dan 25 jaar. Deurne is ook een gemeente waar relatief veel mensen wonen die ouder zijn dan 65 jaar, namelijk ongeveer 20% van de bevolking.

Treinstations in gemeente Deurne

Gemeente Deurne heeft één treinstation, namelijk station Deurne. Dit station ligt aan de spoorlijn Eindhoven-Venlo en wordt bediend door Sprinters van NS. Vanaf station Deurne kun je onder andere naar Eindhoven, Venlo, Roermond en Nijmegen reizen.

Gemeentes rondom gemeente Deurne

Als je op zoek bent naar informatie over de gemeentes rondom gemeente Deurne, dan kun je kijken naar de volgende gemeentes:

– Helmond
– Asten
– Someren
– Venray
– Gemert-Bakel
– Laarbeek

Netnummers van gemeente Deurne

Als je wilt bellen naar gemeente Deurne, dan moet je gebruik maken van het volgende netnummer: 0493.

Bekende plaatsen in gemeente Deurne

Gemeente Deurne heeft verschillende bekende plaatsen, namelijk:

– Deurne
– Liessel
– Neerkant
– Vlierden
– Helenaveen
– Walsberg

FAQs over postcodenummers van gemeente Deurne

1. Wat is het postcodenummer van Deurne?
Het postcodenummer van Deurne is 5751.

2. Hoeveel postcodes heeft gemeente Deurne?
Gemeente Deurne heeft in totaal 10 verschillende postcodes.

3. Zijn er wijken in gemeente Deurne zonder postcode?
Nee, alle wijken in gemeente Deurne hebben een eigen postcode.

4. Wat is het verschil tussen een postcode en een postcodenummer?
Een postcode bestaat uit vier cijfers en twee letters en geeft aan in welke straat en huisnummer een brief of pakket bezorgd moet worden. Een postcodenummer bestaat alleen uit vier cijfers en geeft aan in welke regio een bepaalde plaats of gemeente valt.

5. Moet ik het postcodenummer of de postcode gebruiken bij het versturen van een brief naar Deurne?
Je moet altijd de postcode gebruiken bij het versturen van een brief naar Deurne. Het postcodenummer wordt alleen gebruikt om aan te geven in welke regio Deurne valt.

Conclusie

Gemeente Deurne is een gemeente in de provincie Noord-Brabant en heeft ongeveer 32.000 inwoners. De gemeente bestaat uit 9 verschillende kernen en heeft één treinstation. Als je wilt bellen naar Deurne, dan moet je gebruik maken van het netnummer 0493. Deurne heeft in totaal 10 verschillende postcodes en alle wijken hebben een eigen postcode.