Postcodes gemeente dordrecht

Postcodenummers van gemeente Dordrecht: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers in de gemeente Dordrecht, ben je op de juiste plek. In dit artikel vind je algemene informatie over de postcodenummers, wijken en geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in de gemeente Dordrecht. Lees verder voor meer informatie.

Algemene informatie over de postcodenummers van gemeente Dordrecht

De gemeente Dordrecht heeft in totaal 27 postcodenummers. Deze postcodenummers variƫren van 3311 tot en met 3329. De postcodenummers worden gebruikt om post te sorteren en te bezorgen. Elke postcode heeft een unieke combinatie van vier cijfers en twee letters. De eerste vier cijfers geven de wijk aan, terwijl de twee letters de straat en het huisnummer aangeven.

Wijken en geografische informatie

De gemeente Dordrecht is verdeeld in negen wijken: Binnenstad, Noordflank, Oud-Krispijn, Land van Valk, Sterrenburg, Stadspolders, Wielwijk, Crabbehof/Zuidhoven en Dubbeldam. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. De Binnenstad is bijvoorbeeld het historische centrum van Dordrecht, terwijl Sterrenburg vooral bekend staat om zijn grote winkelcentrum.

Dordrecht heeft ook een aantal bezienswaardigheden, zoals de Grote Kerk, het Dordrechts Museum en het Huis van Gijn. Daarnaast is de gemeente omgeven door water, waardoor het een populaire bestemming is voor watersporters.

Demografische gegevens

De gemeente Dordrecht heeft een inwoneraantal van ongeveer 120.000. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 41 jaar. Ongeveer 20% van de inwoners is jonger dan 20 jaar, terwijl 25% van de inwoners ouder is dan 65 jaar.

Treinstations

Dordrecht heeft twee treinstations: station Dordrecht en station Dordrecht Zuid. Beide stations worden bediend door de NS en bieden verbindingen naar verschillende steden in Nederland, waaronder Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

Gemeentes rondom

De gemeente Dordrecht grenst aan een aantal andere gemeentes, waaronder Zwijndrecht, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Deze gemeentes maken deel uit van de regio Drechtsteden en werken samen op het gebied van economie, veiligheid en duurzaamheid.

Netnummers

Het netnummer van Dordrecht is 078. Dit netnummer wordt gebruikt in combinatie met het telefoonnummer om binnen Nederland te bellen.

Bekende plaatsen

Naast Dordrecht zelf zijn er een aantal bekende plaatsen in de gemeente Dordrecht. Zo is de Kinderdijk, met zijn beroemde molens, een populaire toeristische attractie. Ook het Nationaal Park De Biesbosch, een groot natuurgebied dat deels in de gemeente Dordrecht ligt, trekt veel bezoekers.

FAQs:

1. Wat is het inwoneraantal van Dordrecht?
Het inwoneraantal van Dordrecht is ongeveer 120.000.

2. Hoeveel treinstations heeft Dordrecht?
Dordrecht heeft twee treinstations: station Dordrecht en station Dordrecht Zuid.

3. Wat is het netnummer van Dordrecht?
Het netnummer van Dordrecht is 078.

4. Welke wijken heeft de gemeente Dordrecht?
De gemeente Dordrecht heeft negen wijken: Binnenstad, Noordflank, Oud-Krispijn, Land van Valk, Sterrenburg, Stadspolders, Wielwijk, Crabbehof/Zuidhoven en Dubbeldam.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in de gemeente Dordrecht?
Bekende plaatsen in de gemeente Dordrecht zijn onder andere de Kinderdijk en het Nationaal Park De Biesbosch.

Conclusie

In dit artikel hebben we informatie gegeven over de postcodenummers van de gemeente Dordrecht, inclusief algemene informatie, wijken en geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat deze informatie nuttig is voor iedereen die op zoek is naar informatie over deze gemeente.