Postcodes gemeente beuningen

Postcodenummers van gemeente Beuningen: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over postcodenummers van de gemeente Beuningen, dan ben je op de juiste plek! In dit artikel gaan we dieper in op de algemene informatie over de gemeente Beuningen, de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hebben alle informatie die je nodig hebt, in één artikel samengevat.

Algemene informatie over de gemeente Beuningen

De gemeente Beuningen is gelegen in de provincie Gelderland en telt ongeveer 26.000 inwoners. Het is een relatief kleine gemeente met een oppervlakte van 44,67 km². De gemeente is verdeeld in verschillende wijken, elk met hun eigen kenmerken en faciliteiten.

Wijken in Beuningen

Beuningen heeft acht wijken: Beuningen-Zuid, Beuningen-Noord, Ewijk, Weurt, Winssen, Slijk-Ewijk, Haalderen en Leur. Elke wijk heeft zijn eigen karakteristieken en faciliteiten. Zo heeft Beuningen-Noord veel winkels en zijn er in Slijk-Ewijk veel recreatiemogelijkheden.

Geografische (GPS) informatie

Beuningen ligt aan de noordkant van de Waal, tussen Nijmegen en Arnhem. De gemeente is goed bereikbaar via de A73 en de A50. De GPS-coördinaten van Beuningen zijn 51.8623° N, 5.7644° E.

Demografische gegevens

De gemeente Beuningen heeft ongeveer 26.000 inwoners. De bevolkingssamenstelling is gevarieerd en bestaat uit verschillende leeftijdsgroepen. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 41 jaar. Ongeveer 23% van de inwoners is jonger dan 20 jaar, terwijl 18% van de inwoners ouder is dan 65 jaar.

Treinstations

Beuningen heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Nijmegen, dat op ongeveer 6 kilometer afstand ligt. Vanaf hier kun je de trein nemen naar verschillende bestemmingen in Nederland.

Gemeentes rondom Beuningen

Beuningen grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Nijmegen, Berg en Dal, Wijchen, Druten en Overbetuwe.

Netnummers

Het netnummer van Beuningen is 024. Dit netnummer geldt ook voor omliggende plaatsen, zoals Nijmegen en Wijchen.

Bekende plaatsen

In de gemeente Beuningen zijn verschillende bekende plaatsen te vinden. Zo is er het winkelcentrum De Baronie in Beuningen-Noord, waar je terecht kunt voor al je dagelijkse boodschappen. Ook is er het recreatiegebied De Groene Heuvels in Ewijk, waar je kunt zwemmen, vissen en watersporten.

FAQs

1. Hoeveel inwoners heeft Beuningen?
Beuningen heeft ongeveer 26.000 inwoners.

2. Heeft Beuningen een treinstation?
Nee, Beuningen heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Nijmegen.

3. Welke gemeentes grenzen aan Beuningen?
Beuningen grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Nijmegen, Berg en Dal, Wijchen, Druten en Overbetuwe.

4. Wat is het netnummer van Beuningen?
Het netnummer van Beuningen is 024.

5. Wat is er te doen in Beuningen?
In Beuningen zijn verschillende bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden te vinden, zoals winkelcentrum De Baronie en recreatiegebied De Groene Heuvels.

Conclusie

In dit artikel hebben we alle informatie over postcodenummers van de gemeente Beuningen op een rij gezet. We hebben gekeken naar de algemene informatie over de gemeente, de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je nu een beter beeld van wat Beuningen te bieden heeft.