Postcodes gemeente beesel

Postcodenummers van gemeente Beesel: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar informatie over de postcodes van gemeente Beesel, dan bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we u alles vertellen wat u moet weten over de postcodes van deze gemeente. We zullen beginnen met algemene informatie over gemeente Beesel en daarna meer gedetailleerde informatie geven over de postcodes en andere relevante informatie.

Algemene informatie over gemeente Beesel

Gemeente Beesel is een gemeente in de provincie Limburg, in het zuidoosten van Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van 29,15 km² en telt ongeveer 14.000 inwoners. Beesel bestaat uit de dorpen Beesel, Reuver en Offenbeek. Het is een mooie en rustige gemeente met veel groen en water.

Wijken in gemeente Beesel

Gemeente Beesel is verdeeld in vier wijken: Beesel, Offenbeek, Reuver en Reuver-Buiten. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Zo heeft Beesel een historisch centrum en een mooie kerk, terwijl Reuver bekend staat om zijn winkels en restaurants.

Geografische (GPS) informatie

Als u op zoek bent naar de GPS-coördinaten van gemeente Beesel, dan zijn deze als volgt: 51.2709° N, 6.0459° E. Deze gegevens zijn handig als u bijvoorbeeld een navigatiesysteem gebruikt om naar Beesel te reizen.

Demografische gegevens

Gemeente Beesel heeft ongeveer 14.000 inwoners, waarvan ongeveer de helft in Reuver woont. De gemeente is relatief jong, met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 41 jaar. Het aantal gezinnen en huishoudens in Beesel is de afgelopen jaren gestegen, wat aangeeft dat het een populaire gemeente is om in te wonen.

Treinstations

Gemeente Beesel heeft geen eigen treinstation, maar er zijn wel treinstations in de buurt. Het dichtstbijzijnde treinstation is dat van Reuver, dat deel uitmaakt van de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond. Andere treinstations in de buurt zijn die van Venlo en Roermond.

Gemeentes rondom

Gemeente Beesel grenst aan de gemeenten Venlo, Roermond, Maasgouw en Nederweert. Deze gemeenten hebben allemaal hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden, dus het is zeker de moeite waard om ook deze gemeenten te bezoeken als u in de buurt bent.

Netnummers

Het netnummer van gemeente Beesel is 077. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in de gemeente. Als u van buiten Beesel belt, moet u dus eerst het netnummer intoetsen voordat u het telefoonnummer kunt bellen.

Bekende plaatsen

Gemeente Beesel heeft verschillende bekende plaatsen, zoals het historische centrum van Beesel, de kerk van Beesel, het winkelcentrum van Reuver en het natuurgebied de Maasduinen. Deze plaatsen zijn allemaal een bezoekje waard als u in Beesel bent.

FAQs

1. Wat zijn de postcodes van gemeente Beesel?
– De postcodes van gemeente Beesel zijn: 5951, 5953, 5954, 5956 en 5957.

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Beesel?
– Gemeente Beesel heeft ongeveer 14.000 inwoners.

3. Heeft gemeente Beesel een eigen treinstation?
– Nee, gemeente Beesel heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is dat van Reuver.

4. Welke gemeenten grenzen aan gemeente Beesel?
– Gemeente Beesel grenst aan de gemeenten Venlo, Roermond, Maasgouw en Nederweert.

5. Wat zijn de bekendste plaatsen in gemeente Beesel?
– De bekendste plaatsen in gemeente Beesel zijn het historische centrum van Beesel, de kerk van Beesel, het winkelcentrum van Reuver en het natuurgebied de Maasduinen.

Conclusie

In dit artikel hebben we u alles verteld wat u moet weten over de postcodes van gemeente Beesel. We hebben u algemene informatie gegeven over de gemeente, informatie over de wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat u nu een beter beeld heeft van gemeente Beesel en wat deze gemeente te bieden heeft.