Postcodes gemeente zwijndrecht

Postcodenummers van gemeente Zwijndrecht: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Zwijndrecht, dan ben je op de juiste plek. In dit artikel zullen we uitgebreid ingaan op alle aspecten van de postcodenummers van deze gemeente. Van algemene informatie tot specifieke demografische gegevens en van treinstations tot bekende plaatsen, we zullen alles behandelen wat je moet weten over de postcodenummers van gemeente Zwijndrecht.

Algemene informatie over postcodenummers van gemeente Zwijndrecht

Om te beginnen, is het belangrijk om te weten wat postcodenummers precies zijn. Een postcodenummer is een combinatie van vier cijfers en twee letters die samen een adres identificeren. In Nederland worden postcodes al sinds 1978 gebruikt om post efficiënter te kunnen bezorgen. Inmiddels zijn er meer dan 4000 postcodes in Nederland, en elke postcode is gekoppeld aan een specifiek gebied.

Wijken in gemeente Zwijndrecht

Gemeente Zwijndrecht is opgedeeld in verschillende wijken, elk met hun eigen unieke postcodenummers. Hieronder vind je een overzicht van de wijken in gemeente Zwijndrecht en de bijbehorende postcodenummers:

H1: Wijk 1: Centrum – Postcodenummers: 3331, 3332
H2: Wijk 2: Kort Ambacht – Postcodenummers: 3333, 3334
H3: Wijk 3: Oudeland – Postcodenummers: 3335, 3336
H4: Wijk 4: Walburg – Postcodenummers: 3331, 3332, 3334
H5: Wijk 5: Heer Oudelands Ambacht – Postcodenummers: 3332, 3334, 3335, 3336

Geografische (GPS) informatie over postcodenummers van gemeente Zwijndrecht

Als je op zoek bent naar de exacte locatie van een bepaalde postcode in gemeente Zwijndrecht, dan kan GPS-informatie je daarbij helpen. Hieronder vind je de GPS-coördinaten van elke wijk in gemeente Zwijndrecht:

H1: Wijk 1: Centrum – GPS-coördinaten: 51.8157° N, 4.6342° E
H2: Wijk 2: Kort Ambacht – GPS-coördinaten: 51.8247° N, 4.6264° E
H3: Wijk 3: Oudeland – GPS-coördinaten: 51.8163° N, 4.6094° E
H4: Wijk 4: Walburg – GPS-coördinaten: 51.8210° N, 4.6412° E
H5: Wijk 5: Heer Oudelands Ambacht – GPS-coördinaten: 51.8015° N, 4.6246° E

Demografische gegevens van gemeente Zwijndrecht

Als je meer wilt weten over de demografie van gemeente Zwijndrecht, dan is het interessant om te kijken naar verschillende statistieken zoals de bevolkingsgroei, de leeftijdsverdeling en de samenstelling van huishoudens. Hieronder vind je een overzicht van enkele belangrijke demografische gegevens van gemeente Zwijndrecht:

H1: Bevolkingsgroei – In 2020 telde gemeente Zwijndrecht 45.267 inwoners, een stijging van 1,1% ten opzichte van het voorgaande jaar.
H2: Leeftijdsverdeling – De gemiddelde leeftijd van de inwoners van gemeente Zwijndrecht is 41 jaar.
H3: Samenstelling huishoudens – Ongeveer 32% van de huishoudens in gemeente Zwijndrecht bestaat uit eenpersoonshuishoudens.

Treinstations in gemeente Zwijndrecht

Gemeente Zwijndrecht heeft twee treinstations: Station Zwijndrecht en Station Zwijndrecht Oost. Hieronder vind je meer informatie over deze stations:

H1: Station Zwijndrecht – Dit station ligt aan de spoorlijn tussen Rotterdam en Dordrecht en wordt bediend door Sprinter-treinen van de NS.
H2: Station Zwijndrecht Oost – Dit station ligt aan de spoorlijn tussen Dordrecht en Geldermalsen en wordt bediend door Sprinter-treinen van Arriva.

Gemeentes rondom gemeente Zwijndrecht

Gemeente Zwijndrecht ligt in de provincie Zuid-Holland, en grenst aan verschillende andere gemeentes. Hieronder vind je een overzicht van de gemeentes die grenzen aan gemeente Zwijndrecht:

H1: Hendrik-Ido-Ambacht
H2: Dordrecht
H3: Papendrecht
H4: Ridderkerk

Netnummers van gemeente Zwijndrecht

Als je van plan bent om naar gemeente Zwijndrecht te bellen, dan is het handig om te weten welk netnummer je moet gebruiken. Het netnummer van gemeente Zwijndrecht is 078.

Bekende plaatsen in gemeente Zwijndrecht

Gemeente Zwijndrecht heeft verschillende bekende plaatsen die het bezoeken waard zijn. Hieronder vind je een overzicht van enkele van deze plaatsen:

H1: De Oude Maas
H2: De Kijfhoek
H3: Het Develbos
H4: Het Veerplein

Conclusie

We hebben nu uitgebreid besproken wat postcodenummers zijn en welke postcodenummers er in gemeente Zwijndrecht zijn. Daarnaast hebben we gekeken naar de wijken in gemeente Zwijndrecht, de geografische informatie, de demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om meer inzicht te krijgen in de postcodenummers van gemeente Zwijndrecht.

FAQs

1. Wat is een postcodenummer?
Een postcodenummer is een combinatie van vier cijfers en twee letters die samen een adres identificeren.

2. Waarom worden postcodes gebruikt?
Postcodes worden gebruikt om post efficiënter te kunnen bezorgen.

3. Hoeveel postcodes zijn er in Nederland?
Er zijn meer dan 4000 postcodes in Nederland.

4. Hoeveel inwoners heeft gemeente Zwijndrecht?
In 2020 telde gemeente Zwijndrecht 45.267 inwoners.

5. Welke treinstations heeft gemeente Zwijndrecht?
Gemeente Zwijndrecht heeft twee treinstations: Station Zwijndrecht en Station Zwijndrecht Oost.