Postcodes gemeente nieuwegein

Postcodenummers van gemeente nieuwegein: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Nieuwegein, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alle algemene informatie over de postcodenummers, de wijken waarin ze zijn opgedeeld, de geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in de buurt.

Algemene informatie over postcodenummers in Nieuwegein

Postcodes zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Ze helpen ons bijvoorbeeld bij het vinden van de juiste locatie bij het bestellen van producten online of bij het vinden van een nieuwe woning. Postcodes zijn opgedeeld in verschillende cijfercombinaties die elk een bepaalde regio aanduiden. In Nieuwegein zijn er verschillende postcodenummers die zijn opgedeeld in wijken.

Wijken in Nieuwegein

Nieuwegein is verdeeld in verschillende wijken, namelijk:
– Batau Noord
– Batau Zuid
– Blokhoeve
– De Doorslag
– Fokkesteeg
– Galecop
– Het Klooster
– Hoogzandveld
– Huis de Geer
– Jutphaas Wijkersloot
– Lekboulevard
– Merwestein
– Nedereindseweg
– Vreeswijk

Elke wijk heeft een eigen postcodenummer die begint met de cijfers 3430 tot en met 3439.

Geografische (GPS) informatie over Nieuwegein

Nieuwegein ligt in de provincie Utrecht en heeft een oppervlakte van ongeveer 25 vierkante kilometer. De gemeente Nieuwegein grenst aan verschillende gemeentes, namelijk Utrecht, IJsselstein, Houten en Vianen. De gemeente Nieuwegein ligt aan de rivier de Lek en heeft verschillende wateren zoals de Doorslag, de Vaartse Rijn en het Amsterdam-Rijnkanaal.

Demografische gegevens van Nieuwegein

Nieuwegein heeft ongeveer 63.000 inwoners en is een diverse gemeente met verschillende nationaliteiten en culturen. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is ongeveer 40 jaar en er zijn meer vrouwen dan mannen. De meeste inwoners zijn hoogopgeleid en werken in de dienstverlenende sector.

Treinstations in Nieuwegein

Nieuwegein heeft twee treinstations, namelijk station Nieuwegein-Zuid en station Nieuwegein. Beide stations zijn gelegen aan de spoorlijn tussen Utrecht en Houten en zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Nieuwegein-Zuid kun je ook de sneltram nemen naar Utrecht.

Gemeentes rondom Nieuwegein

Nieuwegein grenst aan verschillende gemeentes, namelijk Utrecht, IJsselstein, Houten en Vianen. Elke gemeente heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld in Utrecht de Domtoren beklimmen of in Houten een bezoek brengen aan Kasteel Schonauwen.

Netnummers in Nieuwegein

Het netnummer van Nieuwegein is 030. Dit netnummer wordt gebruikt bij het bellen naar een vast telefoonnummer in Nieuwegein. Als je vanuit het buitenland naar Nieuwegein wilt bellen, dan moet je eerst het landnummer van Nederland draaien, gevolgd door het netnummer van Nieuwegein en het abonneenummer.

Bekende plaatsen in de buurt van Nieuwegein

Nieuwegein ligt in de buurt van verschillende bekende plaatsen, namelijk Utrecht, Houten, IJsselstein en Vianen. Deze plaatsen zijn allemaal goed bereikbaar met het openbaar vervoer en bieden tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld in Utrecht een bezoek brengen aan de Domtoren of in Houten een wandeling maken in het natuurgebied De Steenwaard.

FAQs over postcodenummers in Nieuwegein

1. Wat zijn postcodenummers?
Postcodenummers zijn cijfercombinaties die elke regio in Nederland aanduiden.

2. Hoeveel wijken heeft Nieuwegein?
Nieuwegein heeft dertien wijken.

3. Wat is het netnummer van Nieuwegein?
Het netnummer van Nieuwegein is 030.

4. Welke gemeentes grenzen aan Nieuwegein?
Nieuwegein grenst aan Utrecht, IJsselstein, Houten en Vianen.

5. Welke treinstations heeft Nieuwegein?
Nieuwegein heeft twee treinstations, namelijk station Nieuwegein-Zuid en station Nieuwegein.

Conclusie

In dit artikel hebben we alle informatie over de postcodenummers van gemeente Nieuwegein behandeld. We hebben gekeken naar de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in de buurt. Door deze informatie te gebruiken, kun je gemakkelijk de juiste locatie vinden en genieten van alles wat Nieuwegein en de omgeving te bieden hebben.