Postcodes gemeente opmeer

Postcodenummers van gemeente Opmeer: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar specifieke informatie over de gemeente Opmeer, dan ben je op de juiste plek. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de postcodenummers van de gemeente Opmeer, inclusief algemene informatie, wijken, geografische en demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom Opmeer, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Opmeer

Opmeer is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland en heeft een oppervlakte van 42,10 km². De gemeente heeft zo’n 11.000 inwoners en is verdeeld in vier wijken: De Gouw, De Veken, Opmeer en Spanbroek.

Postcodenummers in gemeente Opmeer

De gemeente Opmeer heeft in totaal drie postcodenummers: 1715, 1716 en 1718. De postcodenummers zijn als volgt verdeeld:

– 1715: Spanbroek
– 1716: Opmeer
– 1718: Hoogwoud

Wijken in gemeente Opmeer

Zoals eerder vermeld, is de gemeente Opmeer verdeeld in vier wijken. Hieronder vind je meer informatie over deze wijken:

De Gouw
De Gouw is de kleinste wijk van Opmeer en heeft zo’n 1400 inwoners. De wijk ligt aan de noordkant van de gemeente en is voornamelijk een agrarisch gebied.

De Veken
De Veken is de meest oostelijke wijk van Opmeer en heeft zo’n 2500 inwoners. De wijk heeft een industrieel karakter en er zijn veel bedrijven gevestigd.

Opmeer
Opmeer is de grootste wijk van de gemeente en heeft zo’n 4000 inwoners. Het centrum van de gemeente ligt in deze wijk en er zijn veel voorzieningen, zoals winkels en scholen.

Spanbroek
Spanbroek is de meest westelijke wijk van Opmeer en heeft zo’n 2600 inwoners. De wijk heeft een landelijk karakter en er zijn veel boerderijen en weilanden te vinden.

Geografische (GPS) informatie

Opmeer ligt in Noord-Holland en heeft de volgende GPS-coördinaten: 52.7038° N, 4.9440° E. De gemeente is omringd door diverse andere gemeentes, namelijk:

– Hollands Kroon
– Koggenland
– Medemblik
– Schagen

Demografische gegevens

De gemeente Opmeer heeft zo’n 11.000 inwoners en een gemiddelde leeftijd van 42 jaar. Ongeveer 50% van de inwoners is man en 50% vrouw. De meeste inwoners zijn tussen de 40 en 65 jaar oud. Het percentage mensen met een migratieachtergrond is laag in vergelijking met andere gemeentes in Nederland.

Treinstations in de buurt van Opmeer

Opmeer heeft geen eigen treinstation, maar er zijn wel diverse treinstations in de buurt. Hieronder vind je een overzicht van de dichtstbijzijnde treinstations:

– Hoorn Kersenboogerd (10,5 km)
– Obdam (8,6 km)
– Heerhugowaard (17,3 km)

Netnummers in gemeente Opmeer

Het netnummer van Opmeer is 0226. Dit netnummer geldt voor de hele gemeente en voor plaatsen in de buurt van Opmeer.

Bekende plaatsen in de buurt van Opmeer

Er zijn diverse bekende plaatsen in de buurt van Opmeer, zoals:

– Hoorn
– Alkmaar
– Enkhuizen
– Medemblik

FAQs

1. Wat is het aantal inwoners van gemeente Opmeer?
Antwoord: De gemeente Opmeer heeft zo’n 11.000 inwoners.

2. Heeft Opmeer een eigen treinstation?
Antwoord: Nee, Opmeer heeft geen eigen treinstation.

3. Welke wijken heeft de gemeente Opmeer?
Antwoord: De gemeente Opmeer heeft vier wijken: De Gouw, De Veken, Opmeer en Spanbroek.

4. Wat is het netnummer van Opmeer?
Antwoord: Het netnummer van Opmeer is 0226.

5. Welke bekende plaatsen liggen er in de buurt van Opmeer?
Antwoord: Bekende plaatsen in de buurt van Opmeer zijn Hoorn, Alkmaar, Enkhuizen en Medemblik.