Postcodes gemeente winterswijk

Postcodenummers van gemeente Winterswijk: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Winterswijk is een gemeente in de Achterhoek in de Nederlandse provincie Gelderland. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de prachtige natuur en historische bezienswaardigheden. Als je naar Winterswijk verhuist of er op bezoek gaat, is het handig om te weten welke postcodenummers er zijn, welke wijken er zijn, wat de demografische gegevens zijn en waar de treinstations zijn. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt over Winterswijk.

Algemene informatie

Winterswijk heeft in totaal 12 postcodenummers, namelijk 7101 tot en met 7109 en 7119. De gemeente heeft een oppervlakte van 138,92 km² en telt ongeveer 29.000 inwoners. Winterswijk is een typisch plattelandsgemeente met veel landbouwgebieden en kleine dorpen. De gemeente grenst aan Duitsland en ligt op ongeveer 20 kilometer afstand van de stad Enschede.

Wijken

Winterswijk is verdeeld in verschillende wijken, namelijk:

– Centrum
– Vosseveld
– Bargeres
– Huppel
– Meddo
– Ratum
– Kotten
– Woold
– Brinkheurne
– Corle
– Miste
– Henxel

Elke wijk heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken en voorzieningen. Het centrum van Winterswijk is het bruisende hart van de gemeente met veel winkels, restaurants en cafés.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Winterswijk ligt in de Achterhoek en heeft een oppervlakte van 138,92 km². De GPS-coördinaten van het centrum van Winterswijk zijn 51.9667° N, 6.7167° E.

Demografische gegevens

Winterswijk heeft een diverse bevolkingssamenstelling. Ongeveer 88% van de inwoners is van Nederlandse afkomst en de overige 12% heeft een andere nationaliteit. Het gemiddelde inkomen per huishouden in Winterswijk ligt rond de € 40.000,- per jaar.

Treinstations

Winterswijk heeft twee treinstations, namelijk station Winterswijk en station Winterswijk West. Station Winterswijk is het belangrijkste station van de gemeente en ligt aan de spoorlijn Zutphen-Winterswijk. Vanuit hier kun je naar verschillende steden in Nederland reizen, zoals Arnhem, Nijmegen en Amsterdam.

Gemeentes rondom

Winterswijk grenst aan verschillende gemeentes, namelijk:

– Aalten
– Oost Gelre
– Berkelland
– Enschede (Duitsland)
– Borken (Duitsland)

Netnummers

Het netnummer van Winterswijk is 0543. Als je vanuit het buitenland naar Winterswijk wilt bellen, moet je eerst het landnummer van Nederland intoetsen (+31) en daarna het netnummer zonder de eerste 0.

Bekende plaatsen

Winterswijk heeft verschillende bekende plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken, namelijk:

– Nationaal Landschap Winterswijk
– Recreatiegebied ’t Hilgelo
– Steengroeve Winterswijk
– Villa Mondriaan

FAQs

1. Wat zijn de openingstijden van station Winterswijk?
2. Wat is het gemiddelde huishoudinkomen in Winterswijk?
3. Welke treinstations zijn er in Winterswijk?
4. Welke bezienswaardigheden zijn er in Winterswijk?
5. Hoeveel postcodenummers heeft Winterswijk?

Conclusie

Winterswijk is een prachtige gemeente in de Achterhoek, Gelderland. Het heeft 12 postcodenummers, verschillende wijken en treinstations, en grenst aan verschillende gemeentes en Duitsland. Ook heeft het diverse bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Als je naar Winterswijk gaat, is het handig om deze informatie bij de hand te hebben.