Postcodes gemeente nederweert

Postcodenummers van gemeente Nederweert: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Gemeente Nederweert is een gemeente in de provincie Limburg, gelegen in het zuidoosten van Nederland. De gemeente Nederweert bestaat uit 7 kernen, namelijk Nederweert, Ospel, Budschop, Leveroy, Nederweert-Eind, Ospeldijk en Schoor. In dit artikel bespreken we de postcodenummers van de gemeente Nederweert en geven we algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De gemeente Nederweert heeft een oppervlakte van 101,27 km² en telt ongeveer 17.000 inwoners. De gemeente is gelegen in het midden van de provincie Limburg en heeft een landelijke omgeving. De gemeente Nederweert heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. In de gemeente zijn nog veel sporen uit deze tijd te vinden, zoals de Romeinse weg die door de gemeente loopt.

Wijken

De gemeente Nederweert bestaat uit zeven kernen, namelijk Nederweert, Ospel, Budschop, Leveroy, Nederweert-Eind, Ospeldijk en Schoor. Elke kern heeft zijn eigen postcode en daarbij behorende wijken. Zo heeft Nederweert postcodegebied 6031 en zijn er bijvoorbeeld wijken als De Bengele, Roeven en de Kerneel.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Nederweert is gelegen in het midden van de provincie Limburg en heeft een landelijke omgeving. De gemeente is omringd door de gemeenten Weert, Cranendonck, Leudal, Peel en Maas en Roermond. De GPS-coördinaten van Nederweert zijn 51.2789° N, 5.7533° E.

Demografische gegevens

De gemeente Nederweert telt ongeveer 17.000 inwoners en heeft een bevolkingsdichtheid van 168 inwoners per km². De gemeente heeft een relatief jonge bevolking met een gemiddelde leeftijd van 42 jaar. Er zijn iets meer vrouwen dan mannen in de gemeente Nederweert.

Treinstations

De gemeente Nederweert heeft één treinstation, namelijk station Nederweert. Dit station ligt aan de spoorlijn tussen Eindhoven en Roermond. Vanaf station Nederweert zijn er directe verbindingen naar onder andere Eindhoven, Roermond en Maastricht.

Gemeentes rondom

De gemeente Nederweert is omringd door verschillende gemeentes. Aan de westkant van de gemeente ligt de gemeente Weert, aan de noordkant ligt de gemeente Cranendonck, aan de oostkant liggen de gemeentes Leudal en Peel en Maas en aan de zuidkant ligt de gemeente Roermond.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Nederweert is 0495. Dit netnummer geldt voor de hele gemeente en daarmee ook voor alle kernen die onderdeel zijn van de gemeente Nederweert.

Bekende plaatsen

In de gemeente Nederweert zijn verschillende bekende plaatsen te vinden. Zo is er bijvoorbeeld het natuurgebied De Groote Peel, een uitgestrekt veenmoerasgebied waar veel vogels te vinden zijn. Ook is er het Buitencentrum De Pelen, waar bezoekers terecht kunnen voor informatie over de natuur en het landschap van De Groote Peel. Andere bekende plaatsen in de gemeente Nederweert zijn onder andere de Sint-Lambertuskerk en de windmolen De Korenbloem.

FAQs

1. Wat is het oppervlakte van de gemeente Nederweert?
Antwoord: De gemeente Nederweert heeft een oppervlakte van 101,27 km².

2. Hoeveel kernen heeft de gemeente Nederweert?
Antwoord: De gemeente Nederweert bestaat uit zeven kernen, namelijk Nederweert, Ospel, Budschop, Leveroy, Nederweert-Eind, Ospeldijk en Schoor.

3. Wat is het netnummer van de gemeente Nederweert?
Antwoord: Het netnummer van de gemeente Nederweert is 0495.

4. Welke bekende plaatsen zijn er te vinden in de gemeente Nederweert?
Antwoord: In de gemeente Nederweert zijn onder andere het natuurgebied De Groote Peel, het Buitencentrum De Pelen, de Sint-Lambertuskerk en de windmolen De Korenbloem te vinden.

5. Welke treinstations zijn er te vinden in de gemeente Nederweert?
Antwoord: De gemeente Nederweert heeft één treinstation, namelijk station Nederweert.

Conclusie

In dit artikel hebben we de postcodenummers van de gemeente Nederweert besproken en algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen behandeld. De gemeente Nederweert is een landelijke gemeente met een rijke geschiedenis en veel bekende plaatsen. Met dit artikel hopen we een goed overzicht te hebben gegeven van de postcodenummers en andere belangrijke informatie van de gemeente Nederweert.