Postcodes gemeente venlo

Postcodenummers van Gemeente Venlo: Algemene Informatie, Wijken, Geografische (GPS) Informatie, Demografische Gegevens, Treinstations, Gemeentes Rondom, Netnummers, Bekende Plaatsen

Als u in Venlo woont, werkt of een bedrijf heeft, moet u zich bewust zijn van de verschillende postcodenummers die er zijn. Postcodes worden gebruikt om de adressen te identificeren en te lokaliseren, en daarom is het belangrijk om te weten welke postcodes er in de gemeente Venlo zijn. In dit artikel bespreken we de algemene informatie over de postcodenummers van gemeente Venlo, de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene Informatie

De gemeente Venlo is gelegen in de provincie Limburg en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 128,79 km². De gemeente Venlo bestaat uit de stad Venlo en de omliggende kernen Blerick, Tegelen, Arcen, Lomm, Velden en Belfeld. In totaal heeft de gemeente Venlo 10 postcodenummers.

Wijken

De gemeente Venlo is verdeeld in verschillende wijken, waaronder Venlo-Centrum, Venlo-Noord, Venlo-Oost, Venlo-Zuid, Blerick-Centrum, Blerick-Noord en Blerick-Zuid. Elke wijk heeft een eigen postcodenummer en omvat verschillende straten, buurten en wijken.

Geografische (GPS) Informatie

De gemeente Venlo is gelegen aan de Maas en heeft een aantal belangrijke waterwegen, waaronder het Maas-Waalkanaal en het Julianakanaal. De gemeente Venlo ligt ook aan de Duitse grens en heeft daarom een belangrijke verbinding met Duitsland. De gemeente Venlo heeft verschillende GPS-coördinaten voor verschillende locaties in de gemeente.

Demografische Gegevens

De gemeente Venlo heeft ongeveer 102.000 inwoners en is daarmee de op één na grootste gemeente van Limburg. De gemeente heeft een gemiddelde bevolkingsdichtheid van ongeveer 793 inwoners per vierkante kilometer. De gemeente Venlo heeft ook een diversiteit aan nationaliteiten, waaronder Nederlanders, Duitsers en Turken.

Treinstations

De gemeente Venlo heeft twee treinstations, namelijk Station Venlo en Station Blerick. Beide stations maken deel uit van het Nederlandse spoorwegennetwerk en bieden verbindingen met verschillende steden in Nederland en Duitsland.

Gemeentes Rondom

De gemeente Venlo grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Venray, Horst aan de Maas, Beesel, Kessel, Maasgouw, Roermond en Nettetal (Duitsland).

Netnummers

Het netnummer van Venlo is 077 en wordt gebruikt voor telefoonnummers in de gemeente Venlo en de omliggende gebieden.

Bekende Plaatsen

De gemeente Venlo heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het stadscentrum van Venlo, het Limburgs Museum, het Nationaal Park De Maasduinen en het Kasteel Arcen.

FAQs:

1. Wat is het grootste postcodenummer van gemeente Venlo?
Het grootste postcodenummer van gemeente Venlo is 5935.

2. Hoeveel inwoners heeft de stad Venlo?
De stad Venlo heeft ongeveer 40.000 inwoners.

3. Welke treinstations zijn er in Venlo?
Er zijn twee treinstations in Venlo, namelijk Station Venlo en Station Blerick.

4. Welke gemeentes grenzen aan Venlo?
Venray, Horst aan de Maas, Beesel, Kessel, Maasgouw, Roermond en Nettetal (Duitsland) grenzen aan Venlo.

5. Wat is het netnummer van Venlo?
Het netnummer van Venlo is 077.

Conclusie

In dit artikel hebben we de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen van de gemeente Venlo besproken. Het is van belang om bekend te zijn met deze informatie, vooral als u in Venlo woont, werkt of een bedrijf heeft. We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om beter bekend te zijn met de postcodenummers van gemeente Venlo en de omliggende gebieden.