Postcodes gemeente oudewater

Postcodenummers van gemeente Oudewater: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Gemeente Oudewater is een prachtige plek om te wonen en te werken. De gemeente heeft veel te bieden, waaronder prachtige wijken, een rijke geschiedenis en een bruisend centrum. In dit artikel geven wij u alle informatie die u nodig heeft over de postcodenummers van gemeente Oudewater. We behandelen algemene informatie over de gemeente, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Gemeente Oudewater ligt in de provincie Utrecht en heeft een oppervlakte van 40,68 km². De gemeente heeft ongeveer 10.000 inwoners en bestaat uit verschillende dorpen en wijken. De gemeente bestaat uit de dorpen Oudewater, Hekendorp, Snelrewaard en Papekop. Het gemeentehuis bevindt zich in het centrum van Oudewater.

Wijken

Gemeente Oudewater is verdeeld in verschillende wijken. Zo zijn er de wijken Noord, Zuid, West en Oost. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en sfeer. De wijken zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn voldoende parkeergelegenheden.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Oudewater is gelegen aan de rivier de Hollandse IJssel en heeft een prachtig landschap. De gemeente ligt op een hoogte van 3 meter boven de zeespiegel. De GPS-coördinaten van Oudewater zijn 52.0275° N, 4.8675° E.

Demografische gegevens

Gemeente Oudewater heeft ongeveer 10.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 43 jaar. De gemeente heeft een lage bevolkingsdichtheid van ongeveer 245 inwoners per km². De meeste inwoners zijn werkzaam in de dienstensector.

Treinstations

Gemeente Oudewater heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Woerden, dat zich op ongeveer 8 kilometer afstand bevindt. Vanuit Woerden zijn er goede verbindingen naar andere steden in Nederland.

Gemeentes rondom

Gemeente Oudewater grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Woerden, Montfoort, Lopik en IJsselstein. Deze gemeentes zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto.

Netnummers

Het netnummer van Oudewater is 0348. Dit netnummer wordt gebruikt bij het bellen naar een vast telefoonnummer in Oudewater. Het netnummer is niet nodig bij het bellen naar een mobiel telefoonnummer.

Bekende plaatsen

Gemeente Oudewater heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het historische centrum van Oudewater. Hier vindt u onder andere de Heksenwaag en het Touwmuseum. Ook het dorp Hekendorp is een bezoek waard, met zijn mooie boerderijen en molens.

FAQs

1. Wat is het postcodegebied van gemeente Oudewater?
Het postcodegebied van Oudewater is 3421.

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Oudewater?
Gemeente Oudewater heeft ongeveer 10.000 inwoners.

3. Welke wijken heeft gemeente Oudewater?
Gemeente Oudewater heeft de wijken Noord, Zuid, West en Oost.

4. Heeft gemeente Oudewater een treinstation?
Nee, gemeente Oudewater heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Woerden.

5. Welke gemeentes grenzen aan gemeente Oudewater?
Gemeente Oudewater grenst aan Woerden, Montfoort, Lopik en IJsselstein.

Conclusie

Gemeente Oudewater is een prachtige plek om te wonen en te werken. In dit artikel hebben wij u alle informatie gegeven die u nodig heeft over de postcodenummers van gemeente Oudewater. We hebben de algemene informatie over de gemeente behandeld, de verschillende wijken besproken, geografische (GPS) informatie gegeven, demografische gegevens besproken, treinstations behandeld, gemeentes rondom genoemd, netnummers besproken en bekende plaatsen benoemd. We hopen dat u deze informatie nuttig vond en dat u nu meer weet over de postcodenummers van gemeente Oudewater.