Postcodes gemeente amstelveen

Postcodenummers van gemeente Amstelveen: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar de postcodenummers van gemeente Amstelveen, dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen. In dit artikel vind je alle algemene informatie over de postcodenummers van deze gemeente, inclusief de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

1. Algemene informatie over postcodenummers in gemeente Amstelveen
De postcodenummers in gemeente Amstelveen beginnen met de cijfers 1180 en gaan tot en met 1189. Deze postcodenummers worden gebruikt om poststukken te sorteren en te bezorgen bij de juiste adressen. Er zijn in totaal 10 postcodenummers in gemeente Amstelveen.

2. Wijken in gemeente Amstelveen
Gemeente Amstelveen is onderverdeeld in vijf wijken, te weten: Amstelveen Noord, Amstelveen Zuid, Westwijk, Bankras/Kostverloren en Buitengebied. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Hieronder volgt een korte beschrijving van elke wijk:

– Amstelveen Noord: Dit is de grootste wijk van gemeente Amstelveen en bestaat uit verschillende buurten zoals Randwijck, Elsrijk en Kostverloren. In deze wijk vind je veel groen en mooie parken, zoals het Amsterdamse Bos en het Broersepark.

– Amstelveen Zuid: Dit is de meest dichtbevolkte wijk van gemeente Amstelveen. Hier vind je verschillende winkelcentra, zoals het Stadshart, en de bekende straat de Amsterdamseweg.

– Westwijk: Dit is een relatief nieuwe wijk in gemeente Amstelveen en bestaat voornamelijk uit nieuwbouwwoningen. In deze wijk vind je veel water en groen.

– Bankras/Kostverloren: Dit is een wijk in het oosten van gemeente Amstelveen en bestaat voornamelijk uit flats en appartementen. In deze wijk vind je ook het ziekenhuis Amstelland.

– Buitengebied: Dit is het landelijke gebied van gemeente Amstelveen en bestaat uit verschillende polders en boerderijen. In deze wijk vind je ook het bekende Fort aan de Ronde Hoep.

3. Geografische (GPS) informatie over gemeente Amstelveen
Gemeente Amstelveen ligt in de provincie Noord-Holland, ten zuiden van Amsterdam. De gemeente heeft een oppervlakte van 44,08 km² en telt ongeveer 90.000 inwoners. De GPS-coördinaten van het gemeentehuis van Amstelveen zijn: 52.306153, 4.860581.

4. Demografische gegevens van gemeente Amstelveen
Gemeente Amstelveen heeft een diverse bevolkingssamenstelling. Ongeveer 25% van de inwoners heeft een migratieachtergrond. De meest voorkomende nationaliteiten zijn: Chinees, Indisch, Turks, Marokkaans en Surinaams. De gemiddelde leeftijd in gemeente Amstelveen is 42 jaar.

5. Treinstations in gemeente Amstelveen
Gemeente Amstelveen heeft twee treinstations, te weten: Station Amsterdam Zuid en Station Amsterdam RAI. Beide stations zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en bieden verbindingen met verschillende steden in Nederland.

6. Gemeentes rondom gemeente Amstelveen
Gemeente Amstelveen grenst aan verschillende gemeentes, te weten: Amsterdam, Ouder-Amstel, Uithoorn, Haarlemmermeer en de Ronde Venen. Elk van deze gemeentes heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

7. Netnummers in gemeente Amstelveen
Het netnummer van gemeente Amstelveen is 020. Dit netnummer moet worden gebruikt als je van buiten gemeente Amstelveen belt naar een telefoonnummer binnen deze gemeente.

8. Bekende plaatsen in gemeente Amstelveen
In gemeente Amstelveen vind je verschillende bekende plaatsen, zoals het Amsterdamse Bos, het Cobra Museum en het Jan van der Togt Museum. Daarnaast zijn er ook veel restaurants, winkels en cafés in deze gemeente te vinden.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van gemeente Amstelveen?
De postcodenummers van gemeente Amstelveen beginnen met de cijfers 1180 en gaan tot en met 1189.

2. Hoeveel wijken heeft gemeente Amstelveen?
Gemeente Amstelveen is onderverdeeld in vijf wijken: Amstelveen Noord, Amstelveen Zuid, Westwijk, Bankras/Kostverloren en Buitengebied.

3. Hoeveel treinstations heeft gemeente Amstelveen?
Gemeente Amstelveen heeft twee treinstations: Station Amsterdam Zuid en Station Amsterdam RAI.

4. Wat is het netnummer van gemeente Amstelveen?
Het netnummer van gemeente Amstelveen is 020.

5. Wat zijn bekende plaatsen in gemeente Amstelveen?
Bekende plaatsen in gemeente Amstelveen zijn onder andere het Amsterdamse Bos, het Cobra Museum en het Jan van der Togt Museum.

Conclusie
Gemeente Amstelveen is een prachtige gemeente met veel groen, water en bezienswaardigheden. In dit artikel heb je alle informatie kunnen vinden over de postcodenummers, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je hiermee een goed beeld gekregen van deze mooie gemeente.