Postcodes gemeente aalten

Postcodenummers van gemeente Aalten: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Bent u op zoek naar informatie over de postcodenummers van gemeente Aalten? Dan bent u hier aan het juiste adres! In dit artikel vindt u informatie over de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in gemeente Aalten.

Algemene Informatie over Gemeente Aalten

Gemeente Aalten is gelegen in de Achterhoek, in de provincie Gelderland. De gemeente heeft een oppervlakte van 97,14 km2 en telt ongeveer 27.000 inwoners. Het is een landelijke gemeente met veel groen en natuur. Er zijn verschillende wijken in gemeente Aalten, namelijk Aalten, Bredevoort, Dinxperlo en De Heurne.

Wijken in Gemeente Aalten

Aalten is de grootste wijk van gemeente Aalten en telt ongeveer 12.000 inwoners. Het is een gezellige wijk met veel groen en natuur. Bredevoort is een kleine kern met ongeveer 1.500 inwoners. Het staat bekend om zijn boekenmarkt en heeft een rijke historie. Dinxperlo is een grensdorp en ligt aan de grens met Duitsland. De Heurne is een klein dorp en telt ongeveer 1.000 inwoners.

Geografische (GPS) Informatie

Gemeente Aalten ligt in de Achterhoek en heeft een oppervlakte van 97,14 km2. De gemeente ligt op een hoogte van ongeveer 25 meter boven NAP. De GPS-coördinaten van Aalten zijn 51.9315° N, 6.5804° E.

Demografische Gegevens

Gemeente Aalten heeft ongeveer 27.000 inwoners. De bevolkingsdichtheid is ongeveer 278 inwoners per km2. De gemiddelde leeftijd in gemeente Aalten is 44 jaar. Ongeveer 28% van de inwoners is ouder dan 65 jaar.

Treinstations

Gemeente Aalten heeft geen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Winterswijk. Vanuit Winterswijk kunt u met de trein naar verschillende steden in Nederland.

Gemeentes Rondom

Gemeente Aalten grenst aan verschillende gemeentes, namelijk Oude IJsselstreek, Montferland, Doetinchem, Bronckhorst en Winterswijk.

Netnummers

Het netnummer van gemeente Aalten is 0543.

Bekende Plaatsen

In gemeente Aalten zijn verschillende bekende plaatsen, namelijk Aalten, Bredevoort, Dinxperlo en De Heurne. Aalten staat bekend om zijn rijke historie en mooie natuur. Bredevoort staat bekend om zijn boekenmarkt en heeft een gezellige sfeer. Dinxperlo is een grensdorp en heeft een unieke ligging aan de grens met Duitsland. De Heurne is een klein dorp met mooie natuur en rustige omgeving.

FAQs

1. Wat zijn de GPS-coördinaten van gemeente Aalten?
De GPS-coördinaten van Aalten zijn 51.9315° N, 6.5804° E.

2. Wat is het netnummer van gemeente Aalten?
Het netnummer van gemeente Aalten is 0543.

3. Welke gemeentes grenzen aan gemeente Aalten?
Gemeente Aalten grenst aan Oude IJsselstreek, Montferland, Doetinchem, Bronckhorst en Winterswijk.

4. Heeft gemeente Aalten een treinstation?
Nee, gemeente Aalten heeft geen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Winterswijk.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in gemeente Aalten?
De bekende plaatsen in gemeente Aalten zijn Aalten, Bredevoort, Dinxperlo en De Heurne.

Conclusie

In dit artikel heeft u kunnen lezen over de postcodenummers van gemeente Aalten. We hebben informatie gegeven over de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in gemeente Aalten. We hopen dat u hiermee voldoende informatie heeft gekregen over gemeente Aalten.