Postcodes gemeente raalte

Postcodenummers van gemeente Raalte: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar de postcode of de demografische gegevens van de gemeente Raalte, ben je op de juiste plek! In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt over de postcodes, wijken, GPS-informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen van de gemeente Raalte.

Algemene informatie over Raalte
Raalte is een gemeente in de provincie Overijssel in Nederland. Het heeft een oppervlakte van 156,65 km² en heeft in totaal 37.214 inwoners (per 1 januari 2021). De gemeente Raalte bestaat uit 9 kernen, namelijk Raalte, Heino, Heeten, Nieuw Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Laag Zuthem en Lierderholthuis.

Wijken in Raalte
De gemeente Raalte heeft 14 wijken. De wijken zijn als volgt:

1. Raalte-Noord
2. Raalte-Zuid
3. Raalte-West
4. Raalte-Oost
5. Heino-Centrum
6. Heino-West
7. Heino-Oost
8. Heeten
9. Nieuw-Heeten
10. Luttenberg
11. Broekland
12. Mariënheem
13. Lierderholthuis
14. Laag Zuthem

Geografische (GPS) informatie over Raalte
De coördinaten van de gemeente Raalte zijn 52°23′N 6°16′E. De gemeente Raalte grenst aan verschillende gemeenten, namelijk Dalfsen, Olst-Wijhe, Deventer, Hellendoorn, Twenterand en Ommen.

Demografische gegevens van Raalte
Zoals eerder vermeld heeft de gemeente Raalte in totaal 37.214 inwoners (per 1 januari 2021). De bevolkingsdichtheid is 237 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 42 jaar. 49% van de bevolking is man en 51% van de bevolking is vrouw.

Treinstations in Raalte
Raalte heeft een eigen treinstation, genaamd station Raalte. Vanaf dit station vertrekken treinen richting Zwolle en Enschede.

Gemeentes rondom Raalte
Zoals eerder vermeld grenst de gemeente Raalte aan verschillende gemeenten, namelijk Dalfsen, Olst-Wijhe, Deventer, Hellendoorn, Twenterand en Ommen.

Netnummers van Raalte
Het netnummer van Raalte is 0572.

Bekende plaatsen in Raalte
Er zijn verschillende bekende plaatsen in de gemeente Raalte. Zo heb je bijvoorbeeld de Sallandse Heuvelrug, een natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Ook heb je het Kasteel het Nijenhuis, een prachtig kasteel met een rijke geschiedenis. Daarnaast zijn er nog vele andere mooie plekken te ontdekken in de gemeente Raalte.

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van de gemeente Raalte?
Antwoord: De gemeente Raalte heeft een oppervlakte van 156,65 km².

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Raalte?
Antwoord: De gemeente Raalte heeft in totaal 37.214 inwoners (per 1 januari 2021).

3. Welke wijken heeft de gemeente Raalte?
Antwoord: De gemeente Raalte heeft 14 wijken, namelijk Raalte-Noord, Raalte-Zuid, Raalte-West, Raalte-Oost, Heino-Centrum, Heino-West, Heino-Oost, Heeten, Nieuw-Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Lierderholthuis en Laag Zuthem.

4. Welk netnummer heeft de gemeente Raalte?
Antwoord: Het netnummer van Raalte is 0572.

5. Welke bekende plaatsen zijn er te vinden in de gemeente Raalte?
Antwoord: Enkele bekende plaatsen in de gemeente Raalte zijn de Sallandse Heuvelrug en Kasteel het Nijenhuis.