Postcodes gemeente krimpenerwaard

Postcodenummers van gemeente Krimpenerwaard: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Krimpenerwaard, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel behandelen we alles wat je moet weten over de postcodenummers van gemeente Krimpenerwaard, waaronder algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Gemeente Krimpenerwaard is een gemeente in de provincie Zuid-Holland en heeft een oppervlakte van 164,14 km². De gemeente is ontstaan op 1 januari 2015 uit een samenvoeging van de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist. De gemeente heeft ongeveer 55.000 inwoners en bestaat uit 11 kernen, waaronder Bergambacht, Ammerstol, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek en Schoonhoven.

Wijken

De gemeente Krimpenerwaard is onderverdeeld in 6 wijken, namelijk:

1. Bergambacht
2. Lekkerkerk
3. Schoonhoven
4. Haastrecht
5. Krimpen aan de Lek
6. Stolwijk

Elke wijk heeft zijn eigen postcodenummers, die beginnen met de cijfers 28. De postcodenummers van de wijken zijn als volgt:

1. Bergambacht: 2861
2. Lekkerkerk: 2940
3. Schoonhoven: 2871
4. Haastrecht: 2851
5. Krimpen aan de Lek: 2931
6. Stolwijk: 2821

Geografische (GPS) informatie

Als je op zoek bent naar de geografische (GPS) informatie van de gemeente Krimpenerwaard, dan kun je het beste de volgende coördinaten gebruiken:

Latitude: 51.9441° N
Longitude: 4.7739° E

Demografische gegevens

De gemeente Krimpenerwaard heeft ongeveer 55.000 inwoners en een bevolkingsdichtheid van 335 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners van de gemeente is 43 jaar. De gemeente heeft een relatief hoog aantal ouderen en een relatief laag aantal jongeren.

Treinstations

In de gemeente Krimpenerwaard zijn geen treinstations te vinden. Het dichtstbijzijnde treinstation is te vinden in Gouda, dat op ongeveer 10 kilometer afstand van de gemeente ligt. Vanuit Gouda kun je met de trein naar verschillende steden in Nederland reizen.

Gemeentes rondom

De gemeente Krimpenerwaard grenst aan verschillende gemeentes, namelijk:

1. Krimpen aan den IJssel
2. Capelle aan den IJssel
3. Gouda
4. Zuidplas
5. Oudewater
6. Montfoort

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Krimpenerwaard is 0182. Als je vanuit Nederland naar de gemeente wilt bellen, dan moet je dus eerst het netnummer intoetsen voordat je het telefoonnummer van de persoon of instantie die je wilt bereiken intoetst.

Bekende plaatsen

De gemeente Krimpenerwaard heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder:

1. Schoonhoven: bekend om zijn zilverstad en jaarlijkse zilverdag
2. Bergambacht: bekend om zijn mooie historische centrum en molens
3. Lekkerkerk: bekend om zijn mooie ligging aan de Lek en het Loetbos
4. Krimpen aan de Lek: bekend om zijn scheepvaartverleden en museum ‘Het Krimpenerwaard College’
5. Haastrecht: bekend om zijn mooie ligging aan de Hollandse IJssel en het Streekmuseum

FAQs

1. Wat zijn postcodenummers?
Postcodenummers zijn een reeks cijfers die worden gebruikt om post te sorteren en te bezorgen. Elk gebied in Nederland heeft een eigen postcodenummer.

2. Waarom zijn postcodenummers belangrijk?
Postcodenummers zijn belangrijk omdat ze ervoor zorgen dat post snel en efficiënt kan worden bezorgd. Door post te sorteren op postcodenummer, kan de bezorger de post snel op de juiste plek bezorgen.

3. Hoeveel postcodenummers heeft de gemeente Krimpenerwaard?
De gemeente Krimpenerwaard heeft verschillende postcodenummers, die beginnen met de cijfers 28. Elke wijk in de gemeente heeft zijn eigen postcodenummers.

4. Wat is het netnummer van de gemeente Krimpenerwaard?
Het netnummer van de gemeente Krimpenerwaard is 0182.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in de gemeente Krimpenerwaard?
De gemeente Krimpenerwaard heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Schoonhoven, Bergambacht, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek en Haastrecht.

Conclusie

In dit artikel hebben we alles besproken wat je moet weten over de postcodenummers van gemeente Krimpenerwaard. We hebben de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen besproken. Hopelijk heb je nu een beter idee van de postcodenummers van gemeente Krimpenerwaard en kun je deze informatie gebruiken voor je eigen doeleinden.