Postcodes gemeente noordenveld

Postcodenummers van gemeente Noordenveld: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

In dit artikel gaan we dieper in op de postcodenummers van gemeente Noordenveld. We bespreken algemene informatie over de gemeente, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We zullen ook enkele veelgestelde vragen beantwoorden om je te helpen de informatie beter te begrijpen.

Algemene informatie over gemeente Noordenveld

Gemeente Noordenveld is gelegen in de provincie Drenthe en omvat de dorpen Een, Een-West, Foxwolde, Huis ter Heide, Leutingewolde, Lieveren, Matsloot, Nietap, Nieuw-Roden, Norg, Peest, Peize, Peizermade, Peizerwold, Roden, Roderesch, Roderwolde, Steenbergen en Westervelde. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 15.000 hectare en telt ongeveer 31.000 inwoners.

Wijken in gemeente Noordenveld

Gemeente Noordenveld is verdeeld in verschillende wijken, waaronder Roden, Norg, Peize en Nietap. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Zo staat Roden bekend om zijn gezellige centrum en jaarlijkse Rodermarkt en is Norg een populaire toeristische bestemming dankzij de vele natuurgebieden in de omgeving.

Geografische (GPS) informatie over gemeente Noordenveld

Gemeente Noordenveld is gelegen in het noorden van Nederland en heeft een oppervlakte van ongeveer 150 vierkante kilometer. Het gebied is grotendeels vlak en wordt gekenmerkt door uitgestrekte weilanden, bossen en heidevelden. De gemeente is goed bereikbaar via de A28 en de N33.

Demografische gegevens van gemeente Noordenveld

Gemeente Noordenveld heeft een relatief oudere bevolking met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 45 jaar. Ongeveer 60% van de inwoners is getrouwd en ongeveer 25% van de inwoners is alleenstaand. De gemeente heeft een relatief hoog aantal inwoners met een HBO- of universitaire opleiding.

Treinstations in gemeente Noordenveld

Gemeente Noordenveld heeft geen eigen treinstation, maar is wel goed bereikbaar via de stations in Groningen, Assen en Zuidhorn.

Gemeentes rondom gemeente Noordenveld

Gemeente Noordenveld grenst aan verschillende andere gemeentes, waaronder Groningen, Tynaarlo, Leek en Marum.

Netnummers in gemeente Noordenveld

Het netnummer van gemeente Noordenveld is 050.

Bekende plaatsen in gemeente Noordenveld

Gemeente Noordenveld heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Roden, Norg en Peize. Roden staat bekend om zijn jaarlijkse Rodermarkt en heeft een gezellig centrum met veel winkels en restaurants. Norg is een populaire toeristische bestemming dankzij de vele natuurgebieden in de omgeving. Peize is een klein dorpje met een aantal historische gebouwen en een gezellig centrum.

Veelgestelde vragen over gemeente Noordenveld

1. Wat is het aantal inwoners van gemeente Noordenveld?
Gemeente Noordenveld telt ongeveer 31.000 inwoners.

2. Wat zijn de bekende plaatsen in gemeente Noordenveld?
Bekende plaatsen in gemeente Noordenveld zijn onder andere Roden, Norg en Peize.

3. Heeft gemeente Noordenveld een treinstation?
Gemeente Noordenveld heeft geen eigen treinstation, maar is wel goed bereikbaar via de stations in Groningen, Assen en Zuidhorn.

4. Wat is het netnummer van gemeente Noordenveld?
Het netnummer van gemeente Noordenveld is 050.

5. Welke wijken heeft gemeente Noordenveld?
Gemeente Noordenveld is verdeeld in verschillende wijken, waaronder Roden, Norg, Peize en Nietap.

Conclusie

Gemeente Noordenveld is een veelzijdige gemeente met verschillende wijken en bekende plaatsen. De gemeente heeft een relatief oudere bevolking en is goed bereikbaar via de A28 en de N33. Dankzij de vele natuurgebieden in de omgeving is de gemeente ook een populaire toeristische bestemming. We hopen dat dit artikel je meer inzicht heeft gegeven in de postcodenummers van gemeente Noordenveld.