Postcodes gemeente westerveld

Postcodenummers van gemeente Westerveld: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Westerveld, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we alle belangrijke informatie over deze gemeente behandelen, inclusief de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Lees verder om alles te weten te komen over deze interessante gemeente in de provincie Drenthe.

Algemene informatie over gemeente Westerveld

Gemeente Westerveld is gelegen in de provincie Drenthe en heeft een oppervlakte van ongeveer 284 vierkante kilometer. De gemeente telt ongeveer 19.000 inwoners en bestaat uit de volgende kernen: Dwingeloo, Diever, Vledder, Havelte en Frederiksoord. De gemeente Westerveld is vooral bekend om zijn prachtige natuur, waaronder het Nationaal Park Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en het Holtingerveld.

Wijken in gemeente Westerveld

De gemeente Westerveld heeft verschillende wijken, waaronder het centrum van Diever, Havelte-Oost, Havelte-West, Vledder, Dwingeloo en Wapse. Elk van deze wijken heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden, waardoor ze zeker een bezoekje waard zijn.

Geografische (GPS) informatie over gemeente Westerveld

Als je op zoek bent naar de geografische informatie van de gemeente Westerveld, dan kun je gebruikmaken van de volgende GPS-coördinaten: 52.8512° N, 6.3644° E. Deze coördinaten geven je een goed beeld van de locatie van de gemeente en zijn omgeving.

Demografische gegevens van gemeente Westerveld

De gemeente Westerveld heeft een totale bevolking van ongeveer 19.000 inwoners en een gemiddelde leeftijd van 46 jaar. De gemeente heeft een relatief hoog percentage ouderen, met ongeveer 27% van de bevolking boven de 65 jaar. De gemeente heeft ook een laag geboortecijfer en een hoog sterftecijfer.

Treinstations in gemeente Westerveld

Gemeente Westerveld heeft twee treinstations, namelijk Station Meppel en Station Steenwijk. Beide stations zijn goed bereikbaar en bieden verschillende verbindingen met andere delen van Nederland.

Gemeentes rondom gemeente Westerveld

De gemeente Westerveld grenst aan verschillende andere gemeentes, waaronder de gemeentes De Wolden, Meppel, Weststellingwerf, Ooststellingwerf en Noordenveld. Elk van deze gemeentes heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden, waardoor ze zeker ook een bezoekje waard zijn.

Netnummers in gemeente Westerveld

De gemeente Westerveld heeft verschillende netnummers, waaronder netnummer 0521 voor de plaatsen Diever, Dwingeloo, Havelte en Vledder. Het netnummer 0522 is van toepassing op de plaats Frederiksoord. Als je van plan bent om naar de gemeente Westerveld te bellen, dan is het belangrijk om het juiste netnummer te gebruiken.

Bekende plaatsen in gemeente Westerveld

De gemeente Westerveld heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het prachtige dorp Dwingeloo, het historische stadje Diever en het pittoreske dorpje Vledder. Elk van deze plaatsen heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden, waardoor ze zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

FAQs over gemeente Westerveld

1. Wat is de oppervlakte van gemeente Westerveld?
De oppervlakte van gemeente Westerveld is ongeveer 284 vierkante kilometer.

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Westerveld?
Gemeente Westerveld heeft ongeveer 19.000 inwoners.

3. Welke wijken heeft gemeente Westerveld?
Gemeente Westerveld heeft verschillende wijken, waaronder het centrum van Diever, Havelte-Oost, Havelte-West, Vledder, Dwingeloo en Wapse.

4. Hoeveel treinstations heeft gemeente Westerveld?
Gemeente Westerveld heeft twee treinstations, namelijk Station Meppel en Station Steenwijk.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in gemeente Westerveld?
De bekende plaatsen in gemeente Westerveld zijn onder andere Dwingeloo, Diever en Vledder.

Conclusie

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Westerveld, dan heb je in dit artikel alle belangrijke informatie kunnen vinden. Van de wijken en geografische informatie tot de demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen, alles is aan bod gekomen. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om meer te weten te komen over deze prachtige gemeente in de provincie Drenthe.