Postcodes gemeente wormerland

Postcodenummers van gemeente Wormerland: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Wormerland, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over dit onderwerp. We gaan in op de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Gemeente Wormerland is gelegen in de provincie Noord-Holland, in de regio Zaanstreek-Waterland. De gemeente telt in totaal 16.902 inwoners (per 1 januari 2020) en heeft een oppervlakte van 29,74 km2. Wormerland bestaat uit de volgende vier dorpskernen: Jisp, Neck, Wijdewormer en Wormer. Het gemeentehuis van Wormerland is gevestigd in het dorp Wormer.

Wijken

Gemeente Wormerland is verdeeld in verschillende wijken, namelijk: Oud-Wormer, Wormerveer, Wormer-Noord, Wormer-Zuid, Neck, Jisp en Wijdewormer. Elke wijk heeft zijn eigen unieke kenmerken en bezienswaardigheden. Zo is Oud-Wormer bekend vanwege zijn historische panden en monumenten, terwijl Wormerveer juist bekend staat om zijn gezellige winkelstraat en bruisende horeca.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Wormerland is gelegen aan de rand van het mooie Zaanse landschap. Het gebied is omgeven door water en groen, waardoor het een perfecte plek is voor natuurliefhebbers. Wil je de omgeving verkennen? Dan kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Wormer- en Jisperveld, een uitgestrekt natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en varen.

Demografische gegevens

Gemeente Wormerland heeft een gemiddelde bevolkingsdichtheid van 569 inwoners per km2. De gemeente is relatief jong, zo is ongeveer 25% van de inwoners jonger dan 20 jaar en is 14% ouder dan 65 jaar. Verder is de bevolking van Wormerland zeer divers, zo zijn er veel verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd.

Treinstations

Gemeente Wormerland beschikt over twee treinstations: station Wormerveer en station Krommenie-Assendelft. Beide stations liggen aan de spoorlijn tussen Amsterdam en Alkmaar en zijn daardoor goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Wormerveer ben je bijvoorbeeld binnen 20 minuten in Amsterdam.

Gemeentes rondom

Gemeente Wormerland grenst aan verschillende andere gemeentes, namelijk: Oostzaan, Amsterdam, Zaanstad, Purmerend en Landsmeer. Elke gemeente heeft zijn eigen unieke kenmerken en bezienswaardigheden. Zo staat Amsterdam natuurlijk bekend om zijn rijke historie en bruisende uitgaansleven, terwijl Purmerend juist bekend staat om zijn gezellige binnenstad en winkelgebied.

Netnummers

Gemeente Wormerland heeft het netnummer 075. Dit netnummer wordt gebruikt voor het bellen naar vaste telefoonnummers in Wormerland. Wil je bellen naar een mobiel nummer? Dan moet je het bijbehorende landnummer (bijvoorbeeld +31 voor Nederland) gebruiken.

Bekende plaatsen

Gemeente Wormerland heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder: Wormer, Wormerveer, Jisp en Neck. Wormer is bijvoorbeeld bekend vanwege zijn historische panden en monumenten, terwijl Wormerveer juist bekend staat om zijn gezellige winkelstraat en bruisende horeca. Jisp en Neck zijn beide kleine, pittoreske dorpjes waar je heerlijk tot rust kunt komen.

FAQs

1. Wat is het netnummer van Wormerland?
Het netnummer van Wormerland is 075.

2. Welke treinstations heeft Wormerland?
Wormerland heeft twee treinstations: station Wormerveer en station Krommenie-Assendelft.

3. Hoeveel inwoners heeft gemeente Wormerland?
Gemeente Wormerland telt in totaal 16.902 inwoners (per 1 januari 2020).

4. Welke wijken heeft gemeente Wormerland?
Gemeente Wormerland is verdeeld in de volgende wijken: Oud-Wormer, Wormerveer, Wormer-Noord, Wormer-Zuid, Neck, Jisp en Wijdewormer.

5. Welke gemeentes grenzen aan Wormerland?
Gemeente Wormerland grenst aan de volgende gemeentes: Oostzaan, Amsterdam, Zaanstad, Purmerend en Landsmeer.

Conclusie

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Wormerland, dan is dit artikel een goede plek om te beginnen. We hebben in dit artikel alle belangrijke informatie op een rijtje gezet, van algemene informatie tot demografische gegevens en bekende plaatsen. Hopelijk heb je hiermee een goed beeld gekregen van gemeente Wormerland en wat deze gemeente te bieden heeft.