Postcodes gemeente nunspeet

Postcodenummers van gemeente Nunspeet: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Nunspeet, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de postcodenummers van Nunspeet, inclusief algemene informatie over de gemeente, de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over de gemeente Nunspeet

Nunspeet is een gemeente in de provincie Gelderland, gelegen op de Veluwe. De gemeente heeft een oppervlakte van 129,17 km² en telt ruim 27.000 inwoners. Nunspeet bestaat uit verschillende dorpen en wijken, waaronder Nunspeet-centrum, Elspeet, Vierhouten, Hulshorst en ’t Harde.

Wijken in Nunspeet

Nunspeet is opgedeeld in verschillende wijken, namelijk Nunspeet-centrum, Elspeet, Vierhouten, Hulshorst en ’t Harde. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. In Nunspeet-centrum vind je bijvoorbeeld de gezellige winkelstraatjes en het Veluws Museum. In Elspeet kun je genieten van de prachtige natuur en in Vierhouten vind je de bossen en heidevelden van de Veluwe.

Geografische (GPS) informatie

Als je op zoek bent naar de geografische informatie van Nunspeet, dan is het belangrijk om te weten dat de gemeente gelegen is op de Veluwe. De coördinaten van Nunspeet zijn 52.3782° N, 5.7883° E.

Demografische gegevens

Nunspeet is een gemeente met ruim 27.000 inwoners. De gemeente heeft een relatief hoge gemiddelde leeftijd en er wonen meer mannen dan vrouwen. De meeste inwoners van Nunspeet zijn van Nederlandse afkomst.

Treinstations

Nunspeet heeft één treinstation, namelijk station Nunspeet. Dit station ligt aan de spoorlijn Amersfoort – Zwolle en wordt bediend door sprinters van de NS.

Gemeentes rondom

Nunspeet grenst aan verschillende gemeentes, namelijk Ermelo, Harderwijk, Putten, Elburg en Oldebroek. Deze gemeentes hebben allemaal hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

Netnummers

Het netnummer van Nunspeet is 0341. Dit netnummer wordt gebruikt wanneer je vanuit Nunspeet naar een ander telefoonnummer belt.

Bekende plaatsen

In Nunspeet en omgeving zijn verschillende bekende plaatsen te vinden. Zo kun je in Nunspeet-centrum genieten van de gezellige winkelstraatjes en het Veluws Museum. In Elspeet kun je genieten van de prachtige natuur en in Vierhouten vind je de bossen en heidevelden van de Veluwe. Andere bekende plaatsen in de omgeving zijn bijvoorbeeld Harderwijk, Putten en Zwolle.

FAQs

1. Wat is het netnummer van Nunspeet?
Het netnummer van Nunspeet is 0341.

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Nunspeet?
De gemeente Nunspeet heeft ruim 27.000 inwoners.

3. Hoeveel treinstations heeft Nunspeet?
Nunspeet heeft één treinstation, namelijk station Nunspeet.

4. Aan welke gemeentes grenst Nunspeet?
Nunspeet grenst aan de gemeentes Ermelo, Harderwijk, Putten, Elburg en Oldebroek.

5. Wat zijn bekende plaatsen in de omgeving van Nunspeet?
Bekende plaatsen in de omgeving van Nunspeet zijn onder andere Harderwijk, Putten en Zwolle.

Conclusie

In dit artikel hebben we alles besproken wat je moet weten over de postcodenummers van de gemeente Nunspeet. We hebben het gehad over de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je nu een beter beeld van deze mooie gemeente op de Veluwe.