Postcodes gemeente olst wijhe

Postcodenummers van gemeente Olst Wijhe: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Wanneer je op zoek bent naar informatie over de gemeente Olst Wijhe, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze uitgebreide gids vind je alles wat je moet weten over de postcodenummers van deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Olst Wijhe

De gemeente Olst Wijhe ligt in de provincie Overijssel en heeft een oppervlakte van 105,51 km². De gemeente telt ongeveer 18.000 inwoners, verdeeld over 6 dorpen en buurtschappen. Olst Wijhe is een landelijke gemeente met veel groen en water, waarvan de IJssel de belangrijkste is.

Wijken in Olst Wijhe

De gemeente Olst Wijhe is verdeeld in 6 wijken, namelijk Boskamp, Den Nul, Olst, Welsum, Wesepe en Wijhe. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en eigenaardigheden. Zo is Olst het grootste dorp met veel voorzieningen, terwijl Wijhe vooral bekend staat om zijn kasteel en gezellige centrum.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Olst Wijhe is gelegen tussen Deventer en Zwolle. De GPS-coördinaten van het gemeentehuis zijn 52°20’23.4″N 6°06’54.4″E.

Demografische gegevens

De gemeente Olst Wijhe heeft ongeveer 18.000 inwoners, waarvan 49% man en 51% vrouw. De gemiddelde leeftijd in de gemeente is 42 jaar.

Treinstations

De gemeente Olst Wijhe beschikt over twee treinstations, namelijk station Olst en station Wijhe. Beide stations liggen aan de spoorlijn tussen Zwolle en Deventer en worden bediend door de NS.

Gemeentes rondom Olst Wijhe

De gemeente Olst Wijhe grenst aan verschillende andere gemeentes, namelijk Raalte, Deventer, Voorst, Hattem en Heerde.

Netnummers

De gemeente Olst Wijhe heeft het netnummer 0570.

Bekende plaatsen

In de gemeente Olst Wijhe zijn verschillende bekende plaatsen te vinden, waaronder het kasteel Wijhe, de molen van Olst, het natuurgebied de Duursche Waarden en het dorp Wesepe.

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van de gemeente Olst Wijhe?
De oppervlakte van de gemeente Olst Wijhe is 105,51 km².

2. Wat zijn de GPS-coördinaten van het gemeentehuis van Olst Wijhe?
De GPS-coördinaten van het gemeentehuis zijn 52°20’23.4″N 6°06’54.4″E.

3. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Olst Wijhe?
De gemeente Olst Wijhe heeft ongeveer 18.000 inwoners.

4. Welke plaatsen zijn bekend in de gemeente Olst Wijhe?
Bekende plaatsen in de gemeente Olst Wijhe zijn onder andere het kasteel van Wijhe, de molen van Olst en het natuurgebied de Duursche Waarden.

5. Welke gemeentes grenzen aan Olst Wijhe?
De gemeente Olst Wijhe grenst aan de gemeentes Raalte, Deventer, Voorst, Hattem en Heerde.

Conclusie

De gemeente Olst Wijhe is een landelijke gemeente gelegen in de provincie Overijssel. De gemeente bestaat uit 6 wijken en heeft ongeveer 18.000 inwoners. De gemeente beschikt over twee treinstations en grenst aan verschillende andere gemeentes. Er zijn verschillende bekende plaatsen te vinden in de gemeente, zoals het kasteel van Wijhe en het natuurgebied de Duursche Waarden.

Als je op zoek bent naar meer informatie over de gemeente Olst Wijhe, dan is deze gids een goede start. Hier vind je alles wat je moet weten over de postcodenummers van de gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.