Postcodes gemeente gouda

Postcodenummers van gemeente Gouda: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je in Gouda woont, ben je vast bekend met de postcodenummers. Maar weet je ook waar deze nummers vandaan komen en wat ze betekenen? In dit artikel gaan we dieper in op de postcodenummers van gemeente Gouda. We bespreken algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over postcodenummers in Gouda

De postcodenummers in Gouda beginnen allemaal met 280. Het eerste cijfer van de postcode geeft de regio aan, het tweede cijfer de stad of het dorp en het derde cijfer de wijk. Het laatste deel van de postcode bestaat uit twee letters die staan voor de straat of het gebied.

Wijken in Gouda

Gouda heeft in totaal 11 wijken. Elke wijk heeft zijn eigen postcodegebied. Hieronder vind je een overzicht van de wijken en de bijbehorende postcodenummers:

– Binnenstad: 2801
– Kort Haarlem: 2802
– Bloemendaal: 2803
– Plaswijck: 2804
– Goverwelle: 2805
– Stolwijkersluis: 2806
– Gouda Noord: 2807
– Gouda Oost: 2808
– Gouda West: 2809
– Achterwillens: 2809
– Kadenbuurt: 2809

Geografische (GPS) informatie over Gouda

De gemeente Gouda ligt in het midden van het Groene Hart en heeft een oppervlakte van ongeveer 16 vierkante kilometer. De stad ligt aan de rivier de Gouwe en is omringd door groene weilanden en polders. De GPS-coördinaten van Gouda zijn 52.0186° N, 4.7060° E.

Demografische gegevens van Gouda

Gouda heeft ongeveer 72.000 inwoners en is daarmee de grootste stad in het Groene Hart. De bevolkingssamenstelling van Gouda is divers. Ongeveer 25% van de inwoners heeft een migratieachtergrond. De meest voorkomende nationaliteiten zijn Turks, Marokkaans, Surinaams en Antilliaans.

Treinstations in Gouda

Gouda heeft twee treinstations: Station Gouda en Station Gouda Goverwelle. Station Gouda ligt aan de spoorlijnen Den Haag-Utrecht en Gouda-Alphen aan den Rijn. Station Gouda Goverwelle ligt aan de spoorlijn Gouda-Goverwelle.

Gemeentes rondom Gouda

Gouda ligt in de provincie Zuid-Holland en grenst aan verschillende gemeentes. Hieronder vind je een overzicht van de gemeentes en de afstand tot Gouda:

– Bodegraven-Reeuwijk: 7 km
– Zuidplas: 8 km
– Waddinxveen: 9 km
– Krimpenerwaard: 10 km
– Alphen aan den Rijn: 12 km
– Woerden: 16 km

Netnummers in Gouda

Gouda heeft netnummer 0182. Dit netnummer geldt ook voor de gemeentes Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard en Waddinxveen.

Bekende plaatsen in Gouda

Gouda is vooral bekend om zijn kaasmarkt en stroopwafels. Maar er is meer te zien in Gouda. Hieronder vind je een overzicht van bekende plaatsen in Gouda:

– Sint-Janskerk: een gotische kerk uit de 15e eeuw met beroemde gebrandschilderde ramen
– Museum Gouda: een museum met een grote collectie kunst en voorwerpen uit de geschiedenis van Gouda
– Kaasmarkt: een markt waar nog steeds op traditionele wijze kaas wordt verhandeld
– Stadhuis: een monumentaal pand uit de 15e eeuw met een prachtige gevel
– Markt: een gezellig plein met terrassen, restaurants en winkels

FAQs over postcodenummers in Gouda

1. Wat is het eerste cijfer van de postcodenummers in Gouda?
Het eerste cijfer van de postcodenummers in Gouda is 2.

2. Hoeveel wijken heeft Gouda?
Gouda heeft in totaal 11 wijken.

3. Wat zijn de GPS-coördinaten van Gouda?
De GPS-coördinaten van Gouda zijn 52.0186° N, 4.7060° E.

4. Hoeveel inwoners heeft Gouda?
Gouda heeft ongeveer 72.000 inwoners.

5. Welke treinstations heeft Gouda?
Gouda heeft twee treinstations: Station Gouda en Station Gouda Goverwelle.

Conclusie

In dit artikel hebben we de postcodenummers van gemeente Gouda besproken. We hebben gekeken naar algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je hierdoor meer inzicht gekregen in de postcodenummers van Gouda en wat deze betekenen.