Postcodes gemeente nuth

Postcodenummers van gemeente nuth: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Nuth, dan bent u op de juiste pagina beland. In dit artikel vindt u uitgebreide informatie over de verschillende aspecten van de gemeente Nuth, zoals algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Gemeente Nuth is een gemeente in de provincie Limburg in Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van 24,32 km² en telt ongeveer 15.000 inwoners. De gemeente Nuth bestaat uit de dorpen Nuth, Vaesrade, Wijnandsrade, Hulsberg en Schimmert.

Wijken

Gemeente Nuth is onderverdeeld in verschillende wijken, namelijk Nuth, Vaesrade, Wijnandsrade, Hulsberg en Schimmert. Deze wijken hebben elk hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Zo staat Nuth bekend om haar historische kasteel en is Wijnandsrade een populaire plek voor wandelaars vanwege haar mooie natuur.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Nuth ligt in het zuiden van Nederland en grenst aan de gemeenten Heerlen, Voerendaal en Beekdaelen. De coördinaten van het centrum van de gemeente zijn 50.9175° N, 5.8925° E.

Demografische gegevens

In de gemeente Nuth wonen ongeveer 15.000 mensen. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is ongeveer 43 jaar. De bevolkingssamenstelling van Nuth is divers, met een mix van verschillende nationaliteiten en culturen.

Treinstations

In de gemeente Nuth zijn geen treinstations te vinden. De dichtstbijzijnde stations zijn te vinden in Heerlen en Schinnen.

Gemeentes rondom

De gemeente Nuth grenst aan verschillende gemeentes, namelijk Heerlen, Voerendaal en Beekdaelen. Deze gemeentes hebben elk hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Zo staat Heerlen bekend om haar culturele erfgoed en is Beekdaelen een populaire plek voor wandelaars vanwege haar mooie natuur.

Netnummers

Het netnummer van Nuth is 045. Dit netnummer wordt gebruikt voor het bellen naar de gemeente Nuth vanuit andere delen van Nederland.

Bekende plaatsen

De gemeente Nuth heeft verschillende bekende plaatsen, zoals Kasteel Nuth, het Schinveldse Bos en het Eyserbos. Deze plaatsen zijn populair onder toeristen vanwege hun historische en natuurlijke bezienswaardigheden.

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van gemeente Nuth?
Antwoord: De oppervlakte van gemeente Nuth is 24,32 km².

2. Welke dorpen behoren tot gemeente Nuth?
Antwoord: De dorpen Nuth, Vaesrade, Wijnandsrade, Hulsberg en Schimmert behoren tot gemeente Nuth.

3. Zijn er treinstations in gemeente Nuth?
Antwoord: Nee, er zijn geen treinstations te vinden in gemeente Nuth.

4. Wat is het netnummer van Nuth?
Antwoord: Het netnummer van Nuth is 045.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in gemeente Nuth?
Antwoord: Bekende plaatsen in gemeente Nuth zijn onder andere Kasteel Nuth, het Schinveldse Bos en het Eyserbos.

Conclusie

Dit artikel heeft u uitgebreide informatie gegeven over de postcodenummers van gemeente Nuth. U heeft kunnen lezen over de algemene informatie van de gemeente, de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het vinden van de informatie die u zocht.

HTML tags:

H1: Postcodenummers van gemeente nuth: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

H2: Algemene informatie

H3: Wijken

H4: Geografische (GPS) informatie

H4: Demografische gegevens

H3: Treinstations

H3: Gemeentes rondom

H3: Netnummers

H3: Bekende plaatsen

H2: FAQs

H3: Wat is de oppervlakte van gemeente Nuth?

H3: Welke dorpen behoren tot gemeente Nuth?

H3: Zijn er treinstations in gemeente Nuth?

H3: Wat is het netnummer van Nuth?

H3: Welke bekende plaatsen zijn er in gemeente Nuth?

Keywords: postcodenummers, gemeente Nuth, Limburg, wijken, geografische informatie, inwoners, treinstations, netnummers, bekende plaatsen

NLP keywords: oppervlakte, dorpen, coördinaten, bevolkingssamenstelling

LSI keywords: historische kasteel, wandelaars, culturele erfgoed, natuurlijke bezienswaardigheden

Related keywords: provincie Limburg, Heerlen, Voerendaal, Beekdaelen, Kasteel Nuth, Schinveldse Bos, Eyserbos

Synonyms: postcodes, gemeente, stad, stadje, centrum, demografie, toeristische attracties, FAQ, veelgestelde vragen