Postcodes gemeente medemblik

Postcodenummers van gemeente Medemblik: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over postcodes van gemeente Medemblik, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel geven we je een algemene introductie over de postcodes van Medemblik. We vertellen je over de verschillende wijken, geven je geografische informatie over de omgeving, demografische gegevens en informatie over de treinstations in de buurt. Daarnaast geven we je ook informatie over de gemeentes rondom Medemblik, netnummers en bekende plaatsen in de omgeving.

Algemene informatie over postcodes van gemeente Medemblik

Gemeente Medemblik is gelegen in de provincie Noord-Holland, aan de westkust van Nederland. Medemblik is een historische stad met een rijke geschiedenis. De stad heeft een oppervlakte van 171,45 kmĀ² en telt ongeveer 43.000 inwoners. Er zijn in totaal 13 postcodes in Medemblik, die beginnen met de cijfers 16 en 17.

Wijken in Medemblik

Medemblik is verdeeld in verschillende wijken. De grootste wijk is Wijk 01 Medemblik, gevolgd door Wijk 02 Wognum, Wijk 03 Wervershoof, Wijk 04 Andijk en Wijk 05 Abbekerk. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en kenmerken. Zo is Medemblik een historische stad met veel monumenten en oude gebouwen, terwijl Wognum een grotere plaats is met veel winkels en bedrijven.

Geografische informatie over de omgeving

Medemblik is gelegen aan het IJsselmeer en heeft een uitgestrekte kustlijn. De omgeving is zeer waterrijk en er zijn veel mogelijkheden voor watersport. In de buurt van Medemblik vind je ook veel groen en natuur, zoals de Westfriese Omringdijk en het Streekbos. Ook zijn er diverse fiets- en wandelroutes in de omgeving.

Demografische gegevens

Medemblik heeft een gemiddelde leeftijd van 43 jaar en het aantal inwoners groeit gestaag. De stad heeft een hoog opgeleide bevolking en er zijn veel gezinnen met kinderen. Het aantal huishoudens in Medemblik is ongeveer 17.000, waarvan een groot deel bestaat uit gezinnen met kinderen.

Treinstations in de buurt

Medemblik heeft geen eigen treinstation, maar er zijn wel treinstations in de buurt. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Hoorn, op ongeveer 10 kilometer afstand. Vanaf hier kun je met de trein naar diverse plaatsen in Nederland reizen.

Gemeentes rondom Medemblik

In de buurt van Medemblik vind je diverse gemeentes, zoals Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland en Opmeer. Elke gemeente heeft zijn eigen karakter en kenmerken. Zo is Enkhuizen een historische stad met veel monumenten en oude gebouwen, terwijl Opmeer een landelijke gemeente is met veel groen en natuur.

Netnummers

Medemblik heeft het netnummer 0227. Dit netnummer geldt voor de hele gemeente.

Bekende plaatsen

In de buurt van Medemblik vind je diverse bekende plaatsen, zoals Enkhuizen, Hoorn, Alkmaar en Amsterdam. Elke plaats heeft zijn eigen karakter en kenmerken. Zo is Enkhuizen een historische stad met veel monumenten en oude gebouwen, terwijl Amsterdam een bruisende stad is met veel cultuur en uitgaansgelegenheden.

FAQs

1. Hoeveel postcodes heeft Medemblik?
Er zijn in totaal 13 postcodes in Medemblik, die beginnen met de cijfers 16 en 17.

2. Welke gemeentes liggen er rondom Medemblik?
In de buurt van Medemblik vind je diverse gemeentes, zoals Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland en Opmeer.

3. Heeft Medemblik een eigen treinstation?
Nee, Medemblik heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Hoorn, op ongeveer 10 kilometer afstand.

4. Hoeveel inwoners heeft Medemblik?
Medemblik telt ongeveer 43.000 inwoners.

5. Welke netnummer heeft Medemblik?
Medemblik heeft het netnummer 0227.

Conclusie

In dit artikel hebben we je een algemene introductie gegeven over de postcodes van Medemblik. We hebben je verteld over de verschillende wijken, gegeven je geografische informatie over de omgeving, demografische gegevens en informatie over de treinstations in de buurt. Daarnaast hebben we je ook informatie gegeven over de gemeentes rondom Medemblik, netnummers en bekende plaatsen in de omgeving. We hopen dat je na het lezen van dit artikel een beter beeld hebt gekregen van de postcodes van gemeente Medemblik.

Keywords: postcodes, gemeente Medemblik, wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes, netnummers, bekende plaatsen.