Postcodes gemeente heerhugowaard

Postcodenummers van gemeente Heerhugowaard: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Bent u op zoek naar informatie over de postcodes in gemeente Heerhugowaard? Dan bent u op de juiste plek. In dit artikel geven we u alle nodige informatie over de postcodenummers van gemeente Heerhugowaard, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Gemeente Heerhugowaard ligt in de provincie Noord-Holland en heeft een oppervlakte van 26,49 km². De gemeente telt 58.485 inwoners (per 1 januari 2021) en heeft in totaal 26 postcodegebieden. De postcode van Heerhugowaard begint met de cijfers 170.

Wijken

Gemeente Heerhugowaard is verdeeld in verschillende wijken. Hieronder vindt u een overzicht van de wijken en de bijbehorende postcodegebieden:

– Stad van de Zon (1704, 1705)
– Butterhuizen (1705)
– Schilderswijk (1702, 1703)
– De Noord (1703, 1704)
– Centrum (1701)
– Zuidwijk (1702)
– Planetenwijk (1702)
– Rivierenwijk (1702)
– Broekhorn (1704)

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Heerhugowaard ligt op de breedtegraad 52.6719° N en de lengtegraad 4.8422° O. De gemeente grenst aan de gemeenten Langedijk, Alkmaar, Koggenland, Opmeer en Schermer.

Demografische gegevens

De gemeente Heerhugowaard heeft een gemiddelde bevolkingsdichtheid van 2.200 inwoners per km². De meeste inwoners wonen in de wijken Stad van de Zon en De Noord. De gemeente heeft een relatief jonge bevolking, met een gemiddelde leeftijd van 39 jaar.

Treinstations

Gemeente Heerhugowaard heeft twee treinstations: station Heerhugowaard en station Heerhugowaard De Noord. Beide stations liggen aan de spoorlijn Alkmaar – Hoorn.

Gemeentes rondom

De gemeente Heerhugowaard grenst aan verschillende gemeentes. Hieronder vindt u een overzicht van de gemeentes en de afstand tot Heerhugowaard:

– Langedijk (1,5 km)
– Alkmaar (6 km)
– Koggenland (8 km)
– Opmeer (10 km)
– Schermer (12 km)

Netnummers

Het netnummer van Heerhugowaard is 072. Dit netnummer geldt voor de hele gemeente.

Bekende plaatsen

In gemeente Heerhugowaard zijn verschillende bekende plaatsen te vinden. Hieronder vindt u een overzicht van enkele bekende plaatsen en de bijbehorende postcodegebieden:

– Stad van de Zon (1704, 1705)
– De Noord (1703, 1704)
– Centrum (1701)
– Broekhorn (1704)

FAQs

1. Wat is het gemiddelde inkomen in gemeente Heerhugowaard?
Het gemiddelde inkomen in gemeente Heerhugowaard is €33.900 (2020).

2. Hoeveel scholen zijn er in gemeente Heerhugowaard?
Gemeente Heerhugowaard heeft 25 basisscholen, 3 middelbare scholen en 1 school voor speciaal onderwijs.

3. Hoeveel sportverenigingen zijn er in gemeente Heerhugowaard?
Gemeente Heerhugowaard heeft meer dan 70 sportverenigingen, waaronder voetbal-, tennis- en hockeyverenigingen.

4. Welke evenementen worden er georganiseerd in gemeente Heerhugowaard?
In gemeente Heerhugowaard worden verschillende evenementen georganiseerd, waaronder de jaarlijkse kermis, de Paasvee-markt en de Wijk4Wijk-dag.

5. Waar kan ik meer informatie vinden over gemeente Heerhugowaard?
Meer informatie over gemeente Heerhugowaard vindt u op de officiële website van de gemeente: www.heerhugowaard.nl.

Conclusie

In dit artikel hebben we u alle nodige informatie gegeven over de postcodenummers van gemeente Heerhugowaard, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat u nu een beter beeld heeft gekregen van deze gemeente en de verschillende postcodes die hierbij horen.