Postcodes gemeente schouwen duiveland

Postcodenummers van gemeente Schouwen-Duiveland: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar de postcodenummers van de gemeente Schouwen-Duiveland, ben je op de juiste plek. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de postcodenummers van deze gemeente. We zullen beginnen met algemene informatie over de gemeente Schouwen-Duiveland, en vervolgens ingaan op de verschillende wijken en buurten binnen de gemeente. Daarnaast zullen we je voorzien van geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen binnen de gemeente Schouwen-Duiveland.

Algemene informatie over Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is een gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland. Het is een eiland dat wordt omgeven door de Noordzee, het Grevelingenmeer en het Krammer-Volkerak. Schouwen-Duiveland heeft een oppervlakte van 488,94 km² en telt ongeveer 34.000 inwoners.

Wijken en buurten binnen Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is opgedeeld in verschillende wijken en buurten. De belangrijkste wijken zijn Brouwershaven, Bruinisse, Burgh-Haamstede, Dreischor, Ellemeet, Kerkwerve, Nieuwerkerk, Noordgouwe, Noordwelle, Oosterland, Ouwerkerk, Renesse, Scharendijke, Serooskerke, Sirjansland, Zierikzee en Zonnemaire. Elke wijk heeft zijn eigen postcodegebied.

Geografische (GPS) informatie

Schouwen-Duiveland heeft een unieke geografische ligging. Het eiland is omgeven door water en heeft een prachtige kustlijn. Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van Europa en biedt veel mogelijkheden voor watersporters en natuurliefhebbers. Daarnaast is er het Nationaal Park Oosterschelde, waar je kunt genieten van de mooie natuur en de verschillende diersoorten die er leven.

Demografische gegevens

Schouwen-Duiveland heeft ongeveer 34.000 inwoners. De gemeente is verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Zo zijn er ongeveer 4.000 jongeren onder de 20 jaar en 10.000 mensen tussen de 20 en 50 jaar. De overige inwoners zijn ouder dan 50 jaar.

Treinstations

Schouwen-Duiveland heeft geen treinstations. Het dichtstbijzijnde station is in Goes of Middelburg, beiden ongeveer 35 kilometer van Schouwen-Duiveland.

Gemeentes rondom Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland grenst aan verschillende gemeentes. In het noorden grenst het aan de gemeente Goeree-Overflakkee, in het oosten aan de gemeente Tholen, in het zuiden aan de gemeente Noord-Beveland en in het westen aan de gemeente Veere.

Netnummers

Het netnummer van Schouwen-Duiveland is 0111. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers binnen de gemeente.

Bekende plaatsen

Schouwen-Duiveland heeft verschillende bekende plaatsen. Zo is Zierikzee de grootste plaats binnen de gemeente en heeft het een rijke geschiedenis. Het stadje Renesse is vooral bekend vanwege het uitgaansleven en de mooie stranden. Burgh-Haamstede is een populaire vakantiebestemming vanwege de mooie natuur en de vele wandel- en fietsroutes.

FAQs

1. Wat is het grootste zoutwatermeer van Europa?
– Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van Europa.

2. Hoeveel inwoners heeft Schouwen-Duiveland?
– Schouwen-Duiveland heeft ongeveer 34.000 inwoners.

3. Heeft Schouwen-Duiveland treinstations?
– Nee, Schouwen-Duiveland heeft geen treinstations.

4. Aan welke gemeentes grenst Schouwen-Duiveland?
– Schouwen-Duiveland grenst aan de gemeentes Goeree-Overflakkee, Tholen, Noord-Beveland en Veere.

5. Wat is het netnummer van Schouwen-Duiveland?
– Het netnummer van Schouwen-Duiveland is 0111.

Conclusie

In dit artikel hebben we je alles verteld wat je moet weten over de postcodenummers van de gemeente Schouwen-Duiveland. We zijn begonnen met algemene informatie over de gemeente en hebben vervolgens de verschillende wijken en buurten binnen de gemeente besproken. Daarnaast hebben we je voorzien van geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen binnen de gemeente. We hopen dat we je voldoende hebben geïnformeerd en dat je nu beter op de hoogte bent van de postcodenummers van Schouwen-Duiveland.