Postcodes gemeente geldrop mierlo

Postcodenummers van gemeente Geldrop-Mierlo: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar de postcodenummers van de gemeente Geldrop-Mierlo, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt over de postcodenummers van deze gemeente. We behandelen onder andere de verschillende wijken, de geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Lees verder om alles te weten te komen over de postcodenummers van de gemeente Geldrop-Mierlo.

Wijken in de gemeente Geldrop-Mierlo
De gemeente Geldrop-Mierlo bestaat uit verschillende wijken, namelijk: Braakhuizen, Coevering, Centrum Geldrop, Genoenhuis, Hulst, Luchen, Mierlo en Zesgehuchten. Elke wijk heeft zijn eigen postcodenummer. Hieronder vind je een overzicht van alle postcodenummers per wijk:

– Braakhuizen: 5665
– Coevering: 5664
– Centrum Geldrop: 5661
– Genoenhuis: 5663
– Hulst: 5662
– Luchen: 5668
– Mierlo: 5730
– Zesgehuchten: 5666

Geografische (GPS) informatie
De gemeente Geldrop-Mierlo ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft een oppervlakte van 31,35 km². De gemeente is gelegen tussen Eindhoven en Helmond en grenst aan de gemeenten Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Son en Breugel, Heeze-Leende en Cranendonck. De GPS-coördinaten van het gemeentehuis van Geldrop-Mierlo zijn 51.4176° N, 5.5593° E.

Demografische gegevens
Volgens de laatste cijfers van het CBS (2021) heeft de gemeente Geldrop-Mierlo een totale bevolking van 39.116 personen. Hiervan zijn er 19.113 man en 20.003 vrouw. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 42,4 jaar. Het aantal huishoudens in de gemeente bedraagt 16.671. De bevolkingsdichtheid van Geldrop-Mierlo is 1246 inwoners per km².

Treinstations
Geldrop-Mierlo beschikt over één treinstation, namelijk station Geldrop. Dit station ligt aan de spoorlijn Eindhoven – Weert en wordt bediend door de Sprinter-treinen van NS. Vanaf station Geldrop kun je onder andere naar Eindhoven, Helmond en Weert reizen.

Gemeentes rondom
Geldrop-Mierlo grenst aan verschillende gemeenten. Hieronder vind je een overzicht van de gemeenten die grenzen aan Geldrop-Mierlo:

– Nuenen, Gerwen en Nederwetten
– Son en Breugel
– Heeze-Leende
– Cranendonck

Netnummers
Het netnummer van Geldrop-Mierlo is 040. Dit netnummer geldt voor de gehele gemeente en wordt gebruikt bij het bellen naar vaste telefoonnummers in Geldrop-Mierlo.

Bekende plaatsen
Geldrop-Mierlo heeft verschillende bekende plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vind je een overzicht van enkele bekende plaatsen:

– Kasteel Geldrop: een prachtig kasteel uit de 17e eeuw dat te bezichtigen is.
– De Coevering: een gezellig winkelcentrum in de wijk Coevering.
– Hulsterheide: een natuurgebied in de wijk Hulst waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van Geldrop-Mierlo?
Antwoord: Geldrop-Mierlo heeft acht verschillende postcodenummers, namelijk 5661, 5662, 5663, 5664, 5665, 5666, 5668 en 5730.

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Geldrop-Mierlo?
Antwoord: Volgens de laatste cijfers van het CBS (2021) heeft de gemeente Geldrop-Mierlo een totale bevolking van 39.116 personen.

3. Welke gemeentes grenzen aan Geldrop-Mierlo?
Antwoord: Geldrop-Mierlo grenst aan de gemeenten Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Son en Breugel, Heeze-Leende en Cranendonck.

4. Welke bekende plaatsen zijn er in Geldrop-Mierlo?
Antwoord: Enkele bekende plaatsen in Geldrop-Mierlo zijn Kasteel Geldrop, De Coevering en Hulsterheide.

5. Wat is het netnummer van Geldrop-Mierlo?
Antwoord: Het netnummer van Geldrop-Mierlo is 040.

Conclusie
In dit artikel hebben we uitgebreid stilgestaan bij de postcodenummers van de gemeente Geldrop-Mierlo. We hebben onder andere gekeken naar de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je hiermee een goed beeld gekregen van de postcodenummers van deze gemeente.