Postcodes gemeente capelle aan den ijssel

Postcodenummers van gemeente Capelle aan den IJssel: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

De gemeente Capelle aan den IJssel is een prachtige gemeente in de provincie Zuid-Holland. Het is een relatief jonge gemeente, met een rijke geschiedenis en veel interessante plekken om te verkennen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de postcodenummers van Capelle aan den IJssel. We zullen beginnen met algemene informatie over de gemeente, waaronder de geschiedenis en cultuur. Vervolgens zullen we de wijken in de gemeente bespreken, evenals de geografische informatie en demografische gegevens. We zullen ook de treinstations en gemeentes rondom Capelle aan den IJssel bespreken, evenals de netnummers en bekende plaatsen in de regio.

Algemene informatie over Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel is een gemeente in de provincie Zuid-Holland, gelegen aan de noordoever van de rivier de Nieuwe Maas. De gemeente heeft een oppervlakte van 15,4 km² en telt ruim 67.000 inwoners (2021). Capelle aan den IJssel grenst aan de gemeenten Rotterdam, Krimpen aan den IJssel, Zuidplas en Nieuwerkerk aan den IJssel.

De geschiedenis van Capelle aan den IJssel gaat terug tot de middeleeuwen, toen het nog een klein dorpje was aan de oevers van de rivier de IJssel. In de loop der eeuwen groeide het dorp uit tot een belangrijke handelsplaats, mede dankzij de gunstige ligging aan het water. In de 20e eeuw groeide Capelle aan den IJssel uit tot een moderne stad met veel bedrijvigheid en goede voorzieningen.

Wijken in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel is verdeeld in verschillende wijken, elk met hun eigen karakter en voorzieningen. Hieronder bespreken we kort de belangrijkste wijken:

– Capelle-West: Dit is een rustige en groene wijk, gelegen aan de westkant van Capelle aan den IJssel. In de wijk vind je veel parken en groen, evenals een aantal sportvoorzieningen.

– Schenkel: Schenkel is een wijk in het oosten van Capelle aan den IJssel. Het is een kindvriendelijke wijk met veel groen en speelvoorzieningen.

– Middelwatering: Middelwatering is een wijk in het centrum van Capelle aan den IJssel. Het is een levendige wijk met veel winkels en horeca. In de wijk vind je ook het Isala Theater, een belangrijke culturele voorziening in de regio.

– Fascinatio: Fascinatio is een moderne wijk in het noorden van Capelle aan den IJssel. Het is een wijk met veel hoogbouw en moderne architectuur. In de wijk vind je ook het IJsselland Ziekenhuis, een belangrijk ziekenhuis in de regio.

Geografische informatie en demografische gegevens

Capelle aan den IJssel is gelegen aan de noordoever van de rivier de Nieuwe Maas. De gemeente heeft een oppervlakte van 15,4 km² en telt ruim 67.000 inwoners (2021). De bevolkingssamenstelling van Capelle aan den IJssel is divers, met een mix van Nederlandse en niet-Nederlandse inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Capelle aan den IJssel is 40 jaar.

Treinstations en gemeentes rondom Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel heeft twee treinstations: Capelle Schollevaar en Capelle aan den IJssel. Beide stations liggen aan de spoorlijn Rotterdam-Utrecht. Vanuit Capelle aan den IJssel ben je binnen enkele minuten in Rotterdam, een belangrijke stad in de regio.

Capelle aan den IJssel grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Rotterdam, Krimpen aan den IJssel, Zuidplas en Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze gemeentes bieden veel mogelijkheden voor recreatie en ontspanning, evenals interessante bezienswaardigheden.

Netnummers en bekende plaatsen

Het netnummer van Capelle aan den IJssel is 010. Bekende plaatsen in de buurt van Capelle aan den IJssel zijn onder andere Rotterdam, Krimpen aan den IJssel, Zuidplas en Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze plaatsen bieden veel mogelijkheden voor recreatie en ontspanning, evenals interessante bezienswaardigheden.

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van Capelle aan den IJssel?
Antwoord: De oppervlakte van Capelle aan den IJssel is 15,4 km².

2. Hoeveel inwoners heeft Capelle aan den IJssel?
Antwoord: Capelle aan den IJssel telt ruim 67.000 inwoners (2021).

3. Wat is het netnummer van Capelle aan den IJssel?
Antwoord: Het netnummer van Capelle aan den IJssel is 010.

4. Welke treinstations heeft Capelle aan den IJssel?
Antwoord: Capelle aan den IJssel heeft twee treinstations: Capelle Schollevaar en Capelle aan den IJssel.

5. Welke gemeentes grenzen aan Capelle aan den IJssel?
Antwoord: Capelle aan den IJssel grenst aan Rotterdam, Krimpen aan den IJssel, Zuidplas en Nieuwerkerk aan den IJssel.